Etusivu > Kuulumiset > Helmikuun lauluja ja runoja

23.2.2024

Helmikuun lauluja ja runoja

Talvi, ystävyys, kansanperinnettä, laskiainen ja runoja.. Mutta: ”Voiko herrasmies talvella käyttää villatumppuja?”

Helmikuussa on monta juhlapäivää ja niistä kaikista koimme koosteen tänään iltapäivällä, kun Arja Lyly, Riitta Vasenkari ja Hannu Sundqvist esiintyivät meille yhdessä asukaskuoro Köörin kanssa. Kuulimme ohjelmassa myös asukkaamme Veikko Karskelan runoja lausuttuna sekä laulettuna. Tämä oli upea kokonaisuus sekä sykähdyttävä hetki meille kaikille!

”Ole herrasmies tumppuines, kulje muovikasseines”, saimme selville iloisessa laulussa.

Historiankerhossa olemme kerranneet 50-luvun urheilijoita mm. hiihtolegenda Veikko Hakulisesta Siiri Rantaseen. Paikallista urheilusankaruudesta kuulimme tällä viikolla, kun aiheena oli ohjaaja Riikan isoisän olympiamatka Melbourneen vuonna 1956. Tuliaisena sieltä tuli pronssia. Onneksi isoäiti asuu Saga Kaskenpuistossa, joten saimme ensikäden tietoa jännittävästä ja pitkästä kisamatkasta.

Vanhat lehtileikkeet, valokuvat, kirjat ja mitalit kaivettiin esiin ja esiteltiin kiinnostuneelle yleisölle.
Yläkuvassa vanha lehtileike vuodelta 1956, jossa haastateltiin ohjaaja Riikan isoäitiä ja äitiä, kun odottivat Riikan vaaria takaisin kotiin olympiamatkalta. Alakuvassa isoisän kisapassi, pinssi sekä oikea pronssimitali.

Ensi viikolla juhlimme Kalevalanpäivää Martti Koiviston ja Elina Ukkosen kansanlaulukonsertilla. Luvassa myös muun muassa karaokea sekä runopiiriä. Yhdessä toisten kanssa on mukava viettää päivää – tervetuloa mukaan!

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä