Etusivu > Kuulumiset > “Huumoriukko” Seppo viihtyy kuntosalilla ja kulttuuririennoissa

21.11.2019

“Huumoriukko” Seppo viihtyy kuntosalilla ja kulttuuririennoissa

Lappeenrannan Saga Torilinnassa asuvalle Seppo Teräväiselle tärkeintä on terveys, sosiaaliset suhteet ja kulttuuri. Vaivojen voivottelusta hän ei piittaa.

Seppo Teräväinen on asunut Saga Torilinnassa reilun vuoden. Hän kuvailee omaa asuntoaan viihtyisäksi ja valoisaksi. Asunto sijaitsee talon ylimmässä kerroksessa ja siitä on hulppeat näkymät moneen eri suuntaan. Omalta parvekkeelta avautuu näkymä Lappeenrannan kauppatorille. Elämä talolla on sujunut oikein hyvin. Välillä talon palveluiden monipuolisuus ja saatavuus ovat suorastaan erinomaista.

Asukkaiden arki täyttyy pitkälti yhteisistä aktiviteeteista ja mukavasta yhdessäolosta muiden kanssa.

”Olen talon johtajalle Sarille sanonut, että näitä huumoriukkoja pitää saada tänne lisää. Onneksi meitä on täällä jo muutamia ennestään. Ohjelmaa on päivittäin reippaasti, mutta illaksikin pitäisi saada enemmän ohjelmaa. Viime viikolla Lappeenrannan kaupungin turvallisuuspäällikkö oli pitämässä loistavaa luentoa kaikesta turvallisuuteen liittyvästä. Luennolle olisi pitänyt ehdottomasti kaikkien osallistua, niin tärkeää asiaa siinä käsiteltiin”, Seppo kertoo.

Fysioterapeutin neuvoilla helpotusta kipuihin

Saga Torilinnan vapaa-ajanohjaaja ja fysioterapeutti Emma pitää päivittäin erilaisia aktiviteetteja asukkaille. Asiantuntijaluennot ovat yksi osa liikunnallisten sekä muistia virkistävien toimintojen rinnalla.

Talossa on tarjolla asukkaille kotihoitopalveluiden lisäksi myös erilaisia hyvinvointipalveluita. Seppo pitää erityisesti talon fysioterapeutin palveluista, sillä ne ovat helpottaneet hänen selkäydinkanava-ahtaumaa:

”Fysioterapeuttimme Emma on tavallaan tärkein ihminen minulle täällä. Emma on tehnyt minulle erikoisohjelman kuntosalille. Kuntosalilla ollessa saa vapaasti kysellä ja fysioterapeutti neuvoo koko ajan. Meille kahdeksankymppisille on tärkeää säilyttää nykyinen liikuntakyky ja kunto. Minä sain hommattua tänne myös nuo teleskooppikävelysauvat, sillä sanoin johtajalle, että ne olisi hyvä taloon saada, jotta saadaan mummot ja papat kävelemään!”

Saga Torilinnan asukkaat kuntoilevat ahkerasti talon kuntosalilla
Saga Torilinnan asukkaat kuntoilevat ahkerasti

Liikuntaa ja kulttuuria terveyden ylläpitoon

Seppo nostaa tärkeimmäksi arvokseen vanhemmiten terveyden. Sen jälkeen tulee sosiaaliset suhteet ja kulttuuri. Seppo muistuttaa kuitenkin, ettei pidä siitä, että aina höpötetään vaivoista ja sairauksista. Pitäisi pystyä kääntämään asiat positiiviseksi ja mieluummin huumorin puolelle.

”Enemmän tepastelua ulkona ja kulttuuria. Juuri kävin teatterissa ja ensi lauantaina suuntaan katsomaan operettia Lappeenranta-saliin. Minusta on aivan turha kasata perintöä. Pitäisi panostaa enemmän oman terveyden ylläpitoon ja siihen kuuluu myös kulttuuri”, Seppo täsmentää näkemystään.

Saga Torilinnassa on oma ravintola, jossa valmistuu päivittäin maittavat lounaat talon asukkaille sekä myös ulkopuolisille asiakkaille.

”Joo, kyllä täällä tämä suomalainen kotiruoka on aivan erinomaista. Vaihtuvuuskin on suurta, eikä tarvi joka viikko syödä samaa ruokaa. Meiltä asukkailta myös kysellään ruokatoivomuksia. Me ukot emme keksineet muuta kuin, että useammin läskisoosia ja ärtsoppaa! Mutta sitten kun kysyttiin juomista, niin jokainen mies latoi ison listan: Bordeaux blancoa, Torreksen punaviiniä, Martinin tummaa rommia ja niin poispäin”, naurahtaa Seppo.

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä