Etusivu > Kuulumiset > Isänmaallisuus on yhteisöllisyyttä

6.12.2023

Isänmaallisuus on yhteisöllisyyttä

Saga Tammilinnan itsenäisyyspäivä käynnistyi keskustelulla suomalaisuudesta. Päivä huipentui itsenäisyysjuhlaan.

Saga Tammilinnassa keskusteltiin suomalaisuudesta.

Tänä itsenäisyyspäivänä vapaus näyttäytyy meille suomalaisille erityisen arvokkaana. Saga Tammilinnan asukkaat toteavat olevansa kiitollisia vapaasta maasta, turvallisuudesta, sananvapaudesta ja sosiaalisesta tukiverkosta.

Parhaimmillaan suomalaisuus tarkoittaa sisua ja periksiantamatonta yhdessä tekemisen meininkiä. Osaamme arvioida maailman ja isänmaamme tilannetta kaunistelematta tosiasioiden pohjalta. Tämän osoitti vastikään liittyminen Naton jäseneksi.

Ajat vaihtuvat.

Ajat vaihtuvat, mutta Saga Tammilinnassa isänmaallisuus koetaan vahvasti yhteisöllisyytenä. Tarvitsemme suvaitsevaisuutta ja yhteistyötä, jotta maamme ei jakaudu sisäisesti ”meihin ja muihin”.

Valitettavasti kovat puheet ja vastakkainasettelu ovat levinneet jopa eduskunnassa käytettäviin puheenvuoroihin. Keskustelun sävy on muuttunut ikäväksi, eikä se ole kunniaksi demokratiallemme.

Tulevaisuus on erilainen.

Saga Tammilinnan asukkaat toteavat, että tulevaisuus on joka tapauksessa täysin erilainen kuin meidän aikamme. Yleismaailmallinen tilanne on arvaamaton ja luo epävarmuutta. Historiasta voisimme oppia paljonkin, ja tässä keskustelussa ikääntyneet ihmiset ovat avainasemassa. Keskustelkaamme siis yhdessä. Sitä varten meillä on olemassa rikas suomen kieli – kirjallisuudessa, kasvokkain ja digitaalisena.

Aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja valkoinen lumi kimmeltää Tikkurilassa. Saga Tammilinnan asukkaat arvostavat suomalaista luontoa ja sen mittaamattomia hyvinvointivaikutuksia. Juuremme ovat vankasti maassa.

Toivotamme hyvää itsenäisyyspäivää!

Itsenäisyyttä juhlistettiin suomalaisilla sävelillä ja runoilla

Saga Tammilinnassa vuoden 2023 itsenäisyyspäivä huipentui juhlaan, joka nostatti tunteita ja sai pohtimaan itsenäisyyden merkitystä ja ulottuvuuksia. Johtaja Ranja Kontturi kohotti yhteisen tervetuliaismaljan.

Anu Kosonen ja Marion Melnik esiintyivät itsenäisyysjuhlassa.

Iki-ihanaa suomalaista musiikkia kuultiin sopraano Marion Melnikin ja pianisti Anu Kososen herkkinä tulkintoina.

Antti Virmavirta esitti isänmaallista runoutta.

Näyttelijä, lausuntataiteilija Antti Virmavirta lausui koskettavasti isänmaallisia runoja.

Saga Tammilinnassa juhlittiin Suomen itsenäisyyttä.

Itsenäisyysjuhla päättyi yhteislauluun. Finlandia-hymni, Maamme-laulu ja Maa on niin kaunis kajahtivat Saga Tammilinnan salissa kauniisti.

Jaa kuuluminen somessa