Etusivu > Kuulumiset > Jos jotain huonoa niin on paljon hyvääkin!

22.3.2020

Jos jotain huonoa niin on paljon hyvääkin!

Meillä Saga Kaskenniityssä on ollut upea viikko. Viikkomme alkoi iloiten kun saimme tietää että saamme johtajaksemme Maria Gustafssonin (os. Siren), joka on meille kaikille tuttu ja turvallinen johtaja. Marian ote työhön ja johtamiseen on ihmisläheistä ja kunnioitettavaa. Hän laittaa itsensä likoon ja tulee kenttätöihin jos tarve vaatii. Hänen alaisenaan on hyvä olla. Tällä samalla viikolla meidän kotimaammekin on kohdannut tilanteen että olemme joutuneet poikkeustilaan ja hallitus antanut päivittäin uusia suosituksia, rajoituksia ja varoituksia. Elämme erikoista ja vähän pelottavaakin aikaa. Me…me Saga Kaskenniittyläiset, suomalaiset ja koko maailma.

Poikkeustilan astuttua voimaan, uskokaa tai älkää oli meillä Saga Kaskenniityn 207 asunnon palvelutalossa kova kuhina kaikilla ammatinaloilla, kun järjestelimme asiat niin, että arkemme jatkuu täällä turvallisesti. Ikäväksemme jouduimme kieltämään omaisten vierailut kokonaan. Kaikki kevään esiintyjät jouduimme peruuttamaan. Vapaa-ajan toiminta jäi kokonaan tauolle. Ravintolamme ja aula kahviomme sulkeutui. Siistiöiden työ moninkertaistui pinta desinfioinnin ym. siisteyden tehostumisella. Fysioterapeutit lopettivat ryhmät ja yksilötreenit yleisissä tiloissa. Hoitohenkilökunnan työt myös lisääntyivät.

Maria luotsasi talomme selkeästi raameihin, mihin koko talon väki sitoutui vahvalla me-hengellä. On ollut hienoa huomata, että tosipaikan tullen talomme väki on yhtä suurta perhettä. Ammattikuntaan katsomatta ollaan puhallettu yhteen hiileen asukkaidemme turvallisuuden ja terveyden turvaamiseksi.

Omaiset ovat ymmärtäväisesti ottanut tämän tilanteen vastaan. Kauppakassit ja terveiset kulkeutuvat henkilökunnan avustuksella ulko-ovelta asukkaan luo. Henkilökunta avustaa mielellään soittamaan omaiselle, olemme videopuheluita ja äänipuheluita soittaneet ja ne piristävät molempia. Omaiset luottavat henkilökuntaamme…näin sen ainakin koen. Itsekkin nyt hoitajan hommia tehneenä olen monen monta radiota ikkunalaudoilta virittänyt soimaan sekä televisioista kanavat hakenut. Yritämme kaikin tavoin, että asukkaamme viihtyisivät siellä kotonaan, kun nyt pyrimme siihen, ettei yleisillä paikoilla oltaisi ja kontakteja vältettäisiin. Olemme tehneet jokaiselle kotijumppa ohjeet, joita toivomme asukkaiden tekevän. Nyt on tärkeää se oma aktiivisuus, että pysyy mieli ja keho kunnossa tämän poikkeusajan. Ruokailu järjestetään jokaiselle kotiin. Tuomme tarvittaessa aamupalan ja lähes jokaiselle lounaan lämpimänä kotiin. Tämä 168 tarjottimen jakelu on yhdistänyt meitä. Ruokaa jakaa johtajamme, fysioterapeuttimme, siistijät ja kaikki kynnelle kykenevät. Viisipäivää nyt takana…kuinka monta edessä?

Kaikin puolin poikkeustila-arkemme on sujunut hyvin ja asukkaat ottaneet tilanteen rauhallisesti ja ymmärtäväisesti. Ovathan he lähes kaikki pahempaakin kokeneet, kun kotona olemisen. Omaisille lämpöiset terveiset täältä. Kaikki on hyvin ja pidämme hyvää huolta juuri sinun omaisestasi. Pidä sinä huoli itsestäsi. Otetaan tämä tilanne asiaankuuluvalla vakavuudella, että saamme toivottavasti kauniin kesän viettää yhdessä.

Keväisin terveisin meiltä täältä ”sisältä” teille sinne ”ulos”!

Melina Lillberg-Palmu
Saga Kaskenniity vapaa-ajan ohjaaja ja perushoitaja

Jaa kuuluminen somessa