Etusivu > Kuulumiset > Kalevalanpäivän kulttuuria

1.3.2024

Kalevalanpäivän kulttuuria

Saga Kaskenpuiston ohjelmatarjonnassa on kulttuuria moneen makuun. Tällä viikolla juhlistimme suomalaisen kulttuurin päivää nauttimalla upeasta konsertista.

”Mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi, lähteäni laulamahan..” Olimme saaneet vieraaksi Elina Ukkosen johdolla kansantaiteilija Martti Koiviston sekä Maskun Kurittulan koulun laulumerkkitytöt. Kulttuurin määritelmänä pidetään kaikkea mitä ihmisyhteisöt siirtävät jälkipolvilleen. Konsertissa saimme kokea tämän monitahoisesti; esiintyjät olivat opetelleet vanhoja kansanlauluja ja lauloivat niitä meille. Ikiaikaiset sävelet kietoivat meidät sukupolvien ketjuun jatkaen matkaa eteenpäin. Esitystä kehuttiin vuolaasti!

Laulumerkkitytöt opettelevat ulkoa vanhoja lauluja ja he esittivät niitä meille täydellä sydämellä. Ryhmää johtaa Kirsimari Pohjanheimo.
Näin upea ryhmä esiintyjiä meillä vieraili Kalevalanpäivänä! – Kiitos teille kun tulitte ilahduttamaan meitä!

Tällä viikolla kohdistimme katseemme myös kevättä kohti ja istutimme pelakuiden sekä daalian pistokkaita multaan. Olemme talvettaneet kesän kukkia ja nyt toivottavasti saamme niistä monta uutta kukkaa! Olemme myös pelailleet bocciaa ja curlingia sekä laulaneet karaokea.

Kevään korvalla sormet syyhyävät jo istutuspuuhiin. Laitoimme multaan pelargonin ja daalian pistokkaita.
Erilaiset joukkuepelit ovat suosittuja! Nyt olemme innostuneet curligista!

Viikko on vierähtänyt vauhdilla upeiden ohjelmien parissa. Ensi viikolla on luvassa kaikkea mukavaa kansainvälisen naistenpäivän tiimoilta! Hyvää maaliskuuta ja tervetuloa kevät!

Jaa kuuluminen somessa