Etusivu > Kuulumiset > Kesä ja helteet

23.6.2020

Kesä ja helteet

Kesä ja lämpimät säät ovat jälleen saavuttaneet Suomen. Kesän aurinkoa on odotettu, mutta helteet saattavat tehdä olon tukalaksi. Ohessa muutamia vinkkejä viilentymiseen.

Muista juoda

Kovilla helteillä juominen on erittäin tärkeää. Janon tunnetta ei välttämättä tule mutta tästä huolimatta nestetttä tulisi nauttia useaan otteeseen päivän mittaan. Suolapitoiset juomat kuten Vichy-vesi on hyvä vaihtoehto janojuomaksi. Janojuoman seurana voi nauttia vaikka jäätelön, joka sopii loistavasti kuumaan kesäpäivän viilennykseksi.

Asuntojen viilentäminen

Oman asunnon ikkunat on hyvä suojata suoralta auringonpaisteelta ja keskipäivän aikaan ikkunat sekä ovet olisi hyvä pitää suljettuina. Tuuletus on hyvä tehdä joko aikaisin aamulla tai illalla. Ovet ja ikkunat on tärkeä muistaa sulkea yön ajaksi. Lasitettu parveke kuumenee herkästi auringon porottaessa. Lasituksia kannattaa avata, jotta ilma parvekkeella pääsee kiertämään.

Ulkona liikkuminen

Suosittelemme välttämään ulkona liikkumista keskipäivän kuumimpaan aikaan. Illalla sää viilenee auringon laskiessa, jolloin kävelylenkki on suotavampaa tehdä. Lenkille on aina hyvä ottaa vesipullo mukaan.

 

Jaa kuuluminen somessa