Etusivu > Kuulumiset > Kotijumppaa fysioterapeuttimme vinkeillä

16.4.2020

Kotijumppaa fysioterapeuttimme vinkeillä

Saga Kanalinrannan fysioterapeutti Mikko on koonnut talomme asukkaille hyvät kotijumppaohjeet. Nyt kun yhteisiä jumppatuokioita ei voida järjestää on tärkeää muistaa liikkua kotona omatoimisesti.

Omatoiminen jumppaaminen pitää mielen ja kehon virkeänä. Nyt kun liikkuminen yhteisissä tiloissa on rajoitettua korostuu kotona jumppaamisen tärkeys. Jumppaliikkeitä kotona tulee tehdä oman voinnin mukaisesti. Mikäli joku liike tuntuu kipeältä tai hankalalta, tulee kyseinen liike jättää tekemättä. Lepotaukojen pitäminen liikkeiden välissä on kannattavaa jos jumppaaminen tuntuu raskaalta.

Muutamia Mikon suunnittelemia liikkeitä kotona tehtäväksi:

1. Tuolilta nousu

Nouse tuolilta seisomaan ryhdikkäästi. Auta käsillä reisistä jos tarpeen. Kun laskeudut takaisin alas, kosketa pakaroilla tuolia vain kevyesti. Toista liike 10-15 kertaa.

Kotijumppaa Saga-palvelutaloissa poikkeusoloissa

2. Pohjenousu

Ota tarvittaessa tukea tuolista tai pöydästä. Aloita kantapäät maassa, nouse sen jälkeen muutamaksi sekunniksi päkiöille seisomaan. Toista liike noin 15 kertaa. 

Kotijumppaohjeita senioreille

3. Selän kierto

Istu ryhdikkäästi kädet rinnalla tai vatsalla. Kierrä selkää ja päätä katsoen mahdollisimman pitkälle olan taakse. Toista liike 10 kertaa molemmille puolille.

Saga-palvelutalojen poikkeusoloissa kotijumpataan ja nautitaan hyvästä ruoasta

 

Jaa kuuluminen somessa