Etusivu > Kuulumiset > Koulumuistoja ennen ja nyt

6.10.2019

Koulumuistoja ennen ja nyt

Olemme tällä viikolla viettäneet Saga Kaskenpuistossa koulu -teemaviikkoa. Aluksi muistelimme luku- ja keskustelupiirissä koulunkäyntiä ennen vanhaan; minkälaista koulunkäynti oli asukkaiden lapsuudessa. Tiistaina pääsimme tutustumaan vastavalmistuneeseen Syvälahden kouluun, jossa toimitaan uudenlaisessa oppimisympäristössä. Ei ole perinteisiä luokkahuoneita vaan oppilaat opiskelevat eräänlaisissa kortteleissa, useamman tilan yhteisössä. Oppilaat voivat halutessaan opiskella sohvarymissä perinteisen pulpetin sijaan. Kouluvierailu avarsi huikeasti nykyajan koulumaailmaa: ihastelimme uuden koulun toimintamalleja sekä monipuolisia tiloja. Kuinka hienot lähtökohdat ja mahdollisuudet lapsilla ja nuorilla onkaan kerätä opin eväitä reppuihin tulevaisuutta varten! Viikkomme huipentui muusikko Arja Lylyn ja lausuja Riitta Vasenkarin Koulutie- runo ja laulukoosteeseen, jossa he niin kauniisti ja herkästi veivät meidät muistomatkalle lapsuuden ja lastemme koulutielle.

Alkuviikon koulumuistot herättivät innostuksen esitellä asukkaiden omia kädentaitoja. Kenties käsillä tekemisen palo on juontanut koulun käsityö- ja puutyö tunneilta!

Saga Care Saga Kaskenpuisto koulumuisto viikko Syvälahden koulu
Koululla meidät otettiin upeasti vastaan! Opettajat antoivat aikaansa meille ja kiersimme pienryhmissä katsomassa tiloja

 

Saga Care Saga Kaskenpuisto koulumuisto viikko Koulutie
Riitan ja Arjan kaunis Koulutie runo- ja musiikkiohjelma kruunasi viikkomme!

 

Saamme tehdä töitä upeassa talossa ihanien työkavereiden ja asukkaiden parissa! Huomioimme tämän erityisesti perjantaina, jolloin vietettiin kansallista Unelmien työpäivää:

Saga Care Saga Kaskenpuisto Unelmien työpäivä
Unelmien työpäivänä saimme herkutella kaikenlaista hyvää

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä