Etusivu > Kuulumiset > Kuinka seniorit ylläpitävät vireyttä? Saga Tammilinnan asukkaat kertovat

25.8.2021

Kuinka seniorit ylläpitävät vireyttä? Saga Tammilinnan asukkaat kertovat

Vantaan Saga Tammilinnassa asuvat Yrjö ja Matti puhuivat senioreiden aktiivisuudesta ja vireydestä sekä sen ylläpidosta. Herrat ovat asuneet Saga Tammilinnassa jo tovin ja vireystila on kohonnut ja aktiivisuus lisääntynyt. Tutustu asukkaisiimme lisää alta ja lue heidän vinkit aktiiviseen elämään!

Vireyttä liikunnasta

Saga Tammilinnan yhteistiloissa on monipuoliset tilat liikkumiseen ja oman aktiivisuuden ylläpitoon. Matti ja Yrjö ylläpitävät omaa vireyttään liikunnalla ja ovatkin ahkeria kuntosalilla kävijöitä.

-Liikunnan lisäksi teemme ristisanatehtäviä ja pelaamme tietopeliä. Äänikirjat ovat myös hyvä lisä oman vireyden ylläpitoon. Tämän lisäksi ei saa unohtaa mökkeilyä, herrat hymyilevät.

Elämän tarkoitus on ylläpitää kontakteja

Asukkaiden mielestä elämän tarkoitus rakentuu juuri aktiivisesta elämästä ja sosiaalisista suhteista sekä kontakteista. Saga Tammilinnassa ei ole tarvinnut jäädä yksin.

– Mielestämme elämä tarkoitus on ylläpitää sosiaalisia kontakteja. Täällä Saga Tammilinnassa asuessa kontakteja kyllä tulee. Ennen tänne muuttoa sosiaalista elämää ei ollut juurikaan. On kuitenkin hyvä muistaa, että kontaktien luominen on myös luonnekysymys. Toiset tykkäävät seurustella muiden kanssa kun taas toiset viihtyvät omissa oloissaan, tuumaavat herrat.

Kunto on kohonnut palvelutalossa asuessa

Matin ja Yrjön mukaan aiemmin kotona asuessa tuli ylläpidettyä vireystilaa ja sosiaalisia suhteita, mutta nykyään tilanne on kohentunut entisestään.

– Kyllä sitä tuli aiemminkin ylläpidettyä sosiaalista elämää, mutta täällä Saga Tammilinnassa asuessa kontaktit ovat lisääntyneet ja jopa kohentuneet. Samalla myös oma kunto on kohonnut, sanovat asukkaat iloisesti.

Hyvän elämän vinkit

Herrojen mukaan hyvä elämä rakentuu perheestä, läheisistä, lapsista ja lapsenlapsista. He ovat aina ensimmäisenä listan kärjessä. Yrjö ja Matti kehottavat kiinnittämään huomiota oman elämän aktiivisuuteen.

– Hyvään elämään kuuluu toki myös terveys sekä elämästä nauttiminen kuten hyvä ruoka ja viini, Matti ja Yrjö kertovat.

– Vinkkimme muille senioreille on, että menkää ja osallistukaa erilaisiin aktiviteetteihin ja toimintoihin. On hyvä olla aktiivinen ylipäätään kaikessa. Sinne omaan ”mökkiin” ei kannata jäädä, kehottavat asukkaat.

Jaa kuuluminen somessa