Etusivu > Kuulumiset > Liike on lääkettä

11.1.2021

Liike on lääkettä

Saga Käpylinnan asukas Hillevi Kääriäinen, 88 vuotta, on aktiivinen liikkuja. Fysioterapeuttimme Sinin mukaan Hillevi on tosi motivoitunut ja intensiivinen kuntoilija. Liikunnallisuus on ollut Hillevin elämässä aina mukana ja tätä elämäntapaa hän jatkaa edelleen.

Hillevi on tuttu näky Saga Käpylinnan kuntosalilla. Yhdessä fysioterapeutin kanssa tulee kuntoiltua jopa pari kolme kertaa viikossa. Tämän lisäksi Hillevi tykkää käydä harrastus- ja kulttuuritoiminnan aktiviteeteissa kuten tuolijumpassa- ja tanssissa. Haastattelimme Hilleviä ja kyselimme hänen aktiivisesta elämäntavastaan.

Milloin muutitte Saga Käpylinnaan?

Muutin Saga Käpylinnaan kesällä 2019. Kaaduin mökillä ja tämä aiheutti minulle sen, että jalat eivät toimineet. Siitä asti olen harjoitellut kävelemistä uudestaan. Sairaalassa oltuani kuulin, että täällä tarjotaan lyhytaikaista asumista ja että talossa on valmiiksi kalustettuja asuntoja, joihin voi tulla kokeilemaan palvelutalossa asumista.

Muutin ensin kolmanteen kerrokseen tilapäiseen asuntoon, jossa asuin kuukauden verran. Tämän jälkeen kävin katsomassa tarjolla olleita vapaita asuntovaihtoehtoja. Ihastuin vapaana olleeseen 38 neliön asuntoon ja sille tielle minä jäin.

Kuinka tärkeänä pidätte liikuntaa?

Se on minulle elintärkeää ja on aina ollut. Sain yli 20 vuotta sitten aivoverenvuodon ja tästä syystä vasen puoli halvaantui. Vuonna 2011 sain aivoinfarktin, joka vaikutti oikean puolen liikkeisiin. Kuntouduin näistä liikunnan avulla.

Onko aktiivisesta liikunnasta ollut apua?

Onhan siitä ollut. Asetan itselleni aina tavotteita. Nyt minulla on seuraava urakka menossa. Asun toisessa kerroksessa viimeisessä asunnossa ja nyt tavoitteenani on rollaattorin kanssa saatettuna kävellä niin pitkälle, kuin vain pystyn. Joskus pääsen ihan hissille asti!

Mitä haluaisit sanoa heille, jotka eivät niin usein liikunnallisissa vapaa-ajan ohjelmissa käy?

No kyllä minä haluaisin sanoa sen, että vapaasti tänne kuntosalille saa tulla ja se on kannattavaa. On hyvä kuitenkin muistaa kuntosalin ryhmärajoitukset näin korona-aikana. Fysioterapeutit auttavat ja ohjeistavat täällä hyvin. 

Saga Käpylinnan asukas Hillevi on ahkera kuntoilija
Hillevi kannustaa muitakin asukkaita liikkumaan

Jaa kuuluminen somessa