Etusivu > Kuulumiset > Linturetki Ruissaloon

17.5.2024

Linturetki Ruissaloon

Kesän tiistairetket ovat alkaneet. Pääsääntöisesti joka tiistai teemme vierailuja erilaisiin kohteisiin. Ensimmäisenä suuntasimme Ruissaloon, jossa yhteistyössä Turun Lintutieteellisen yhdistyksen kanssa toteutimme retken Kasvitieteellisen puutarhan alueelle.

Matkalla Ruissalon Kasvitieteelliseen puutarhaan ihailimme vehreitä mättäitä täynnä valkovuokkoja. Kohta oli alkamassa linturetki yhteistyössä Turun Lintutieteellisen yhdistyksen kanssa . Yhdistyksen puheenjohtaja Suvi Riihiluoma oli meitä vastassa ja toivotti lämpimästi tervetulleeksi. Alussa oli pieni teoriaosuus, jossa Suvi kertoi lintujen havainnoinnista ja tärkeimmistä tunnistusmerkeistä. Hän painotti myös sitä, että lintuja voi seurata ja havainnoida hyvin matalalla kynnyksellä; vain kuulo- ja näköaisti riittävät. Kalliita kiikareitakaan ei tarvita.

Lammella asusteli liejukana sekä mölysammakoita.

Teoriaosuuden jälkeen kiersimme pienen lenkin puutarhassa ja saavuimme eväspaikkaan suuren tammen varjoon. Siellä maistui ohjaaja Riikan paistamat makkarat ja talon loihtimat pullakahvit. Suuri tammi oli nimeltään Ullan tammi. Tammen lähettyvillä oli pieni lampi, jossa majaili mölysammakoita. Ne pitivät aika-ajoin aikamoista ääntä.

Kävimme tällä viikolla myös kävelylenkillä talomme läheisyydessä ihastelemassa täydessä kukassa olleita kirsikkapuita. ”Tämä on kuin satua!”, ihastelivat asukkaat.

Näin upeasti kukkivat kirsikankukat Saga Kaskenpuiston lähialueella. Myös meidän omaan pihaan on istutettu kolme kirsikkapuuta ja nekin kukkivat muutamin kukin!

Tänään perjantaina nautimme Raisionseudun Lausujien runohetkestä ja lauantaina acapella-konsertista. Kevätaurinko lämmittää ja nautimme auringosta parvekkeilla sekä pihapiirissämme.

Tervetuloa mukaan retkille – myös omaiset ja läheiset. Yhdessä ohjaajien kanssa on turvallista lähteä ja hyvä seura kruunaa elämyksen! Nyt on ilmoittautuminen käynnissä Sipilänmäen kesäteatteriin Piikkiöön katsomaan lämminhenkistä musiikkikomediaa rakkaudesta ja syvään juurtuvasta sukupuusta.

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä