Etusivu > Kuulumiset > Matka menneeseen…Kuusiston piispanlinna heräsi henkiin.

1.9.2022

Matka menneeseen…Kuusiston piispanlinna heräsi henkiin.

Yksi lähialueemme suosittu nähtävyys on Kuusiston piispanlinnan rauniot. Linna oli kukoistuksessaan 1300-1500-luvulla ja isäntinä siellä ehti olla 15 katollista piispaa. Se oli aikanaan upea rakennus Piikkiön lahden rannalla. Kustaa Vaasa määräsi sen purettavaksi uskonpuhdistuksen myötä vuonna 1528. Nyt jäljellä on vain linnan pohjakierros. Saimme asukkaaltamme vinkin, että Kuusiston piispanlinnan voisi nähdä virtuaalilaseilla kukoistuksessaan joten mehän astuimme taksiin ja otimme asiasta selvää!

Ilma suosi taas meitä retkeilijöitä. Kiersimme ja ihastelimme linnan raunioita, hämmästelimme jylhiä linnan muureja ja kuvittelimme vain mitä kaikkea rauniot ovatkaan kuulleet ja nähneet. Monelle rauniot olivat tuttu paikka. Jotkut olivat nuoruudessa käyneet siellä tanssimassa tai muuten vierailleet paikassa. Juuri siksi olikin valtavan hienoa nähdä ja kokea omin silmin se, minkälainen linna olikaan ollut aikoinaan.

Saga Kaskenniityn palvelutalo retkeilee
”Ajatella, että näin suuri ja ylväs on linna ollut”, tuumasivat naiset raunioiden korkeimmalla kohdalla ja vilkuttelivat alas muulle retkiporukalle.

 

Raunioiden vieressä 1900-luvun alussa rakennetussa vartiotuvassa vaimonsa kanssa kahvilaa pitävä Markku Pohjola otti meidät lämpimästi vastaan. Markku on taustaltaan ohjelmistosuunnittelija ja insinööri. Hän on tehnyt neljän vuoden ajan linnasta tarkan tietokonemallinnuksen ja sen kokemiseen uskaltauduimme pistämään aivan erikoiset vempaimet päähämme eli virtuaalilasit. Istuimme kukin vuorollamme tiukasti tuoliin ja lasien välityksellä pääsimme uskomattomalle aikamatkalle 1500-luvulle. 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset Kuusiston piispanlinnan raunioilla vr-lasit
Kesän aikana moni turisti oli päässyt kokeilemaan virtuaalikierrosta. Eräs retkeläisistämme taisi olla kyllä koko kesän iäkkäin osallistuja huikealla 97-vuoden iällä!

 

Saga care Kaskenniitty, Kuusiston linnanraunioilla
Teppo nappasi linnanneidon ritarillisesti syliinsä ja pelasti lohikäärmeen kynsistä.

Kokemus kaikkineen oli huikea! Sitä ei voi sanoiksi pukea, vaan pitää itse kokeilla! Niin innoissaan olen jälleen meidän ennakkoluulottomista, reippaista ja rohkeista asukkaistamme, jotka innolla tarttuivat tilaisuuteen, heittäytyvät hulluttelemaan ja testasivat huikeaa virtuaalimatkaa menneisyyteen!

Näin tiistain kesäretket alkavat olla takana päin. Ensi viikolla lähdemme vielä vierailulle Kesäsijaisemme Marin luo maaseudun rauhaan. Mutta ei huolta! Syksylle on tulossa monta erilaista retkeä ja teatterireissua muun muassa Paimion parantolaan ja Hiljaiset sillat -näytelmään. Ja oletko huomannut, että retkemme ovat avoinna myös omaisille ja ystäville. Tervetuloa mukaan iloiseen porukkaan kokemaan elämyksiä sekä nauttimaan yhdessäolosta!

Iloista alku syksyä meille kaikille!

Toivoo Melina…Saga Kaskenniityn vapaa-ajan ohjaaja

 

Jaa kuuluminen somessa