Etusivu > Kuulumiset > On ihana olla nainen!

6.3.2020

On ihana olla nainen!

Tämän viikon teemana Saga Kaskenpuistossa on ollut naiset ja naiseus. Kävimme tutustumassa Turun Linnassa näyttelyyn, joka kertoi 1600-luvun naisista. Lisäksi luku- ja keskustelupiirissä keskustelimme naisen asemasta viimeisten vuosisatojen aikana ja kauneusihanteiden muuttumisesta.

Nauru oli herkässä, kun muistelimme erilaisia laihdutuskuureja, muoti- ja kampausvillityksiä: Eila nauraa, ettei voi edelleenkään syödä kaalikeittoa erään dieetin johdosta. Marjo taas muisteli erästä hiustyyliä, joka pysyi viikko tolkulla hyvänä, koska siinä oli niin paljon hiuslakkaa.

Herkistyimme myös muistellessamme omaa lapsuudenkotia, jossa jonkun isä otti vastuuta perheen hoidosta ja kävi pesemässä lapset saunassa. Eräs muisteli isän istuvan nojatuolissa ja lukevan sanomalehteä. Äiti laittoi aina kahvin tulemaan.

Omat miehet ovat osallistuneet jo ahkerasti oman perheen ja taloudenhoitoon. Lapset hoidettiin, tehtiin yhdessä ruokaa ja siivottiin. Pyykin pesu jäi kuitenkin usein naisen kontolle.

Parasta naiseudessa nyt on vapaus, sanoivat kaikki keskustelupiirissä. Vapaus – saa itse päättää menoistaan, rahoistaan ja elämästään. Oikeus opiskeluun ja tehdä työtä. Naiseudessa tärkeää ovat myös lapset. Ilman naisia ei olisi miehiäkään!

Saga Kaskenpuiston väki toivottaa kaikille oikein mukavaa naistenpäivää!

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä