Etusivu > Kuulumiset > Piispantarkastus

29.9.2023

Piispantarkastus

Piispa Vierailulla Saga Palvelutalo Kaskenpuistossa

Saimme torstaina arvovaltaisia vieraita, kun arkkipiispa Tapio Luoma seurueineen vierailivat talossamme. Saga-palvelutalo Kaskenpuisto kuuluu Henrikinseurakuntaan ja siellä toimitettiin tällä viikolla piispantarkistus. Kaikista seurakunnan toimipisteistä meidät oli valittu päiväkodin lisäksi piispan vierailukohteeksi ja otimme seurueen vastaan lämmöllä ja ylpeydellä. Alkuun toivotimme vieraat tervetulleiksi asukaskuoromme esittämällä herkällä ukrainalaisella kansanlaululla, josta seurue ilahtui silminnähden. Sen jälkeen arkkipiispa piti pienen hartauden, siunasi meidät sekä keskustelimme seurakunnan ja Sagan yhteistyöstä. Lopuksi ojensimme arkkipiispalle muistoksi kädentaitokerhon koristeleman harjan. Tilaisuus oli erittäin lämminhenkinen ja vierailusta jäi hyvä mieli varmasti puolin ja toisin.

Saga Kaskenpuiston hengellisestä toiminnasta vastaa Henrikinseurakunta. He järjestävät viikoittain sunnuntaisin virsilauluhetken, kerran kuussa hartauden, kaksi kertaa vuodessa ehtoollisen ja nyt syksyn ajan kerran kuukaudessa papin pitämän hengellisen tuokion, jossa keskustellaan raamatun teksteistä, lauletaan virsiä ja jutellaan kuulumisia. Lisäksi meillä käy seurakunnan ulkopuolinen, vapaaehtoinen, eläkkeellä oleva pastori joka toinen torstai keskustelemassa asukkaiden kanssa aulakahviossamme ihan kaikista asioista. Hänen vierailunsa ovat myös hyvin tärkeitä ja odotettuja! 

Piispantarkastuksen keskustelussa tuli ilmi kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat yhteistyöhön seurakunnan kanssa ja asukkaat kehuivat vuolaasti myös asuinympäristöään, asukasyhteisöä, Saga Kaskenpuiston henkilökuntaa sekä yleensäkin talon toimintaa! 

Saga Palvelutalo Kaskenpuisto Piispantarkistus Tapio Luoma Muistoksi Kädentaitokerhon Harja
Muistoksi tästä lämminhenkisestä vierailusta, annoimme arkkipiispa Tapio Luomalle kädentaitokerhon taiteileman harjan. Hän oli oikein mielissään lahjastaan ja lupasi käyttää sitä ahkerasti Piispantalon pihamaalla.
Saga Palvelutalo Kaskenpuisto Piispantarkistus Tapio Luoma Seurueineen
Arkkipiispa seureineen. Kuvassa oikealla Henrikinseurakunnan kirkkoherra Pauliina Uhinki-Suominen, joka myös säesti tilaisuudessa lauletun virren.

Vierailu oli ainutlaatuinen kokemus meille. Päivän aikana monesti palasimme aamun lämminhenkiseen tilaisuuteen. Olimme ylpeitä siitä, että meidät huomioitiin, koimme yhteisen arvokkaan kokemuksen ja erityiskehuja sai kuoromme lauluesitys: se meni täydellisesti ja arkkipiispa oli silminnähden ilahtunut esityksestä!

Perjantaina saimme nauttia vielä upeasta viihteestä. Esiintyjät veivät meidät muistojen Bulevardille jazz-iskelmäkonsertin myötä.

Saga Palvelutalo Kaskenpuistossa Päästiin Nauttimaan Upeasta Jazz Konsertista
Laulaja Eva Vikman sekä pianisti Erkki Rännäli esittivät 1950-60-lukujen rakastettuja ikivihreitä sekä klassikoita lempeällä ja iloisella svengillä ajan henkeen pukeutuneena.
Saga Kaskenpuiston Tapahtumarikkaan Päivän Kruunasi Yhdessäolot Ja Kuohuvat
Ravintolahenkilökunta oli loihtinut asukkaille upeat mimosa-drinkit, jotka tarjoiltiin herkullisten tuulihattujen ja macaronsien kera.

Ensiviikolla vietämmekin valtakunnallista vanhusten viikkoa erilaisin ohjelmin. Luvassa retki Tammiluodon viinitilalle, webinaareja luovuudesta sekä liikunnan ja ulkoilun tärkeydestä. Viikko huipentuukin iäkkäiden ulkoilupäivään ja senioritangokuningas Pepe Enrothin konserttiin. Tervetuloa mukaan!

Terveisin, vapaa-ajanohjaaja Riikka

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä