Etusivu > Kuulumiset > Ruissalon rantaa…

5.7.2024

Ruissalon rantaa…

”Ruissalon rantaa laineet hiljaa lyö…” Näin todella oli, kun saavuimme tämän viikon retkikohteeseen Ruissalon Villa Kuuvaan päiväkahville. Kahvipöydät olivat katettu rantaan, lähimmät vain metrin päähän merestä. Airisto aukesi silmiemme edessä ja epävakaisen säiden jälkeen aurinko helli meitä ja sai veden kimmeltämään ”niin kirkkahasti, kirkkahasti”, kuten tutussa laulussa sanotaan. Vanhat tammet, koivut sekä vaahterat antoivat meille varjon ja meillä oli mitä parhain olla ja viettää mukavaa iltapäivää yhdessä.

Huvila Villa Kuuva on yksi Ruissalon vanhimmista huviloista vuodelta 1852. Huvila on kuulunut vuosien saatossa monelle eri omistajalle. Onpa jopa Keisari Aleksanteri vieraillut siellä aikoinaan! Nyt huvila tarjoaa upean idyllisen vierailukohteen puiden siimeksessä. Kahvilan lisäksi Sylvin puodista saa ostaa pieniä lahjatavaroita vaikka tuliaisiksi tai kotiin viemisiksi.

Meille oli varattu suussasulavat kakkupalat ja ehkäpä keisari Aleksanterin innoittamana tällä kertaa maistuikin kahvin sijaan tee .
”Alla vanhain tammien, kuiskaillen ja soiden, kukkii sinikellot Ruissalon.
Metsätietä astellen, hiljaa unelmoiden, suvi armas tullut on!”
Näin voisi laulaa Viherluodon veljesten ikivihreää ja turkulaisille rakasta laulua vanhan tammen suojassa.

Kesäretkemme oli jälleen onnistunut ja ihana! Tällä viikolla kävimme myös ulkoilemassa ja saavuimme kotiin kolmen neliapilan kanssa, jotka jaettiin osallistujille. Ehkä neliapilat toivat meille hyvän sään iltapäivän retkelle.

Kolme terhakkaa neliapilaa löytyi aamupäivän kävelyretken pientareelta.
Kesäpäiviin kuuluu myös tikanheitto. Tikkataulu löytyy C-siiven päädystä ja sen voi sieltä halutessa ottaa heittopaikalle, kun mieli tekee harjoitella heittotaitoa.

Ensi viikolla retkemme suuntaa Tuomiokirkkopuiston terassille viihtymään. Ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina ennen lounasta. Myös merellisiä yhteislauluja luvassa sekä perjantaina saamme kuulla lauluja rakkaudesta ja kaipuusta. Toivottavasti myös sää on suotuisa!

Jaa kuuluminen somessa