Etusivu > Kuulumiset > Saga Käpylinnan liikunnalliset ryhmät

28.5.2021

Saga Käpylinnan liikunnalliset ryhmät

Hymyä huuleen ja liikettä niveliin!

Yksi tärkeä osa Saga Käpylinnan harrastus- ja kulttuuritoimintaa ovat liikunnalliset ryhmät. Niistä minä ohjaan istumajumppaa- ja tanssia, tasapainryhmää ja liikkumiselle vastapainona rentoutusryhmää. Lisäksi fysioterapeuttimme Sini & Markus ohjaavat kuntosaliryhmää ja allasvoimistelua, jotka ovat olleet koronan vuoksi tauolla, mutta palaavat harrastus- ja kulttuuritoiminnan ohjelmistoon, heti kun rajoituksia pystytään purkamaan.

Istumajumppa on siinä mielessä hyvä liikuntamuoto, että se sopii melkein kaikille, jotka pystyvät istumaan – erityisesti henkilöille, joilla on alaraajoissa liikuntarajoitteita, lattialle menemisessä tai tasapainossa haasteita. Istualtaan jumppaaminen on varsin tehokasta treeniä ja jumpan tehoa voi jokainen säädellä oman päivän kuntonsa mukaan. Ryhmässä liikkumisen etu on siinä, että vaikka siellä tehdäänkin omaa harjoitusta, yhdessä tekemisestä saa tsemppiä ja pystyy ylittämään siten itsensä. Jumppaan saa vaihtelua musiikista ja ohjaajana päästän mielikuvituksensa valloilleen keksiessäni erilaisia jumppaliikkeitä sekä vaihtelemalla liikkeiden tempoa.

Tänään perjantaina Ryhmäkodin aamu alkoi kello 10:00 istumajumpalla. Heti sen perään palvelutalon puolla alkoi istumatanssiryhmä. Istumatanssi herättää joskus pieniä ennakkoluuloja ensikertalaisissa: ”Mitä se sellainen on? En minä osaa tanssia!” Olen rohkaissut heitä osallistumaan ajatuksella, että asenne ratkaisee ja taidot tulevat bonuksena. Istumatanssiryhmässä tehdään erilaisia helppoja koreografioita jokaiseen musiikkikappaleeseen. Liikkeet käydään läpi kappaleiden välissä kuhunkin lauluun. Ryhmän tavoite on se, että tanssin riemun löytyminen, hiki tulee, ja hauskaa on.

Mukavaa viikonloppua! 

Toivottaa Piitu, vapaa-ajanohjaaja

Jaa kuuluminen somessa