Etusivu > Kuulumiset > Saga Käpylinnassa kukaan ei jää yksin, paitsi jos niin haluaa

30.10.2020

Saga Käpylinnassa kukaan ei jää yksin, paitsi jos niin haluaa

”Älypäät” muistavien -ryhmässä keskusteltiin eilen asukkaiden kanssa aiheesta ”yksinäisyys vai yksin oleminen”

Ikäihmisten yksinäisyydellä voi olla monia ikäviä seurauksia.   Siihen liittyy usein joku elämänmuutos tai –tapahtuma. ”Muutin siksi Saga Käpylinnaan asumaan puolisoni kuoleman jälkeen, etten vain jää yksin kotona neljän seinän sisälle.” Näin kertoi eräs rouva eilisessä ryhmässämme. 

Toisaalta, monet ryhmäläisemme olivat myös sitä mieltä, että yksin oleminen ei ole aina ongelma. Yksin ollessa voi ”ladata akkujaan”, saa olla ihan rauhassa ja tehdä juuri sitä mitä haluaa tai olla tekemättä mitään. ”Kukaan ei pyydä mitään – voi vaikka lukea koko päivän hyvää kirjaa, jos siltä tuntuu.” 

Saga-palvelutaloissa on se hyvä puoli, että täällä kynnys harrastus- ja kulttuuritoiminnan ryhmiin, sekä muihin tapahtumiin osallistumiselle on hyvin matala. Tarvittaessa voi myös ostaa palvelun, jossa hoitaja hakee ja tuo takaisin ryhmästä, jos itse ei sinne pääse menemään tai muista lähteä.

Ryhmien lisäksi ravintolassa ruokaillessa tai kahvilassa saa halutessaan aina juttukaverin. Ryhmissä, ruokaillessa ja kahvitellessa tapaa toisia asukkaita ja saa jopa ystäviä. ”Käpylinnassa asuessa voi valita itse rusinat pullasta; osallistua ja olla yhdessä tai nauttia ylhäisestä yksinäisyydestään sopivina annoksina”.

 

Mukavaa viikonloppua!

Toivottaa Piitu vapaa-ajanohjaaja

 

Jaa kuuluminen somessa