Etusivu > Kuulumiset > Saga Kaskenniityssä viihtyvät niin asukkaat kuin työntekijätkin – yhteisöllisyys yhdistää

15.10.2021

Saga Kaskenniityssä viihtyvät niin asukkaat kuin työntekijätkin – yhteisöllisyys yhdistää

Sunnuntaina 17.10. juhlitaan Sagan päivää. Päivän kunniaksi talo huomioi yli 10 vuotta palvelleet henkilökunnan edustajat sekä valmistusvuonna muuttaneet asukkaat. Asukkaamme Kai ja kokkimme Kirsi ovat viihtyneet Sagassa sen avautumisesta asti.

Saga Kaskenniityn vahva yhteisöllisyys näkyy henkilökunnan ja asukkaiden välillä

Rovasti Kai Kiilunen, 97 vuotta, on viihtynyt Turun Saga-palvelutaloissa jo pitkään. Kai asui vaimonsa kanssa ensin 2,5 vuotta Saga Kaskenpuistossa. Saga Kaskenniityn valmistuttua Kai muutti tien toiselle puolelle vaimon jouduttua sairaalahoitoon.

– Minut on saanut viihtymään Saga Kaskenniityssä moni asia. Ensimmäiseksi palvelutalojen ympäristö on tavattoman hieno. Turun Saga-palvelutaloja ympäröivät kauniit puut. Erityisesti tänä syksynä oli erikoisen kaunis ruska ja puut loistivat upeudellaan, Kai ihastelee.

Saga Kaskenniitty on Kain mukaan hieno talo, jossa toiminta ja puitteet täyttävät toiveet. Talon henkilökunta on asiantuntevaa ja ammattitaitoista.

– Henkilökunnasta huomaa heidän ammattitaitonsa ja iloisen hengen. Näen, kuinka esimerkiksi hoitaja haluaa todella auttaa asukasta. Kiintymys on molemminpuolinen, Kai täsmentää.

Kai pitää talon laajasta harrastus- ja kulttuuritoiminnan tarjonnasta. Alkujaan Kai oli itse hyvin aktiivinen ja järjesti itsekin muun muassa virsilauluhetkiä sekä hartauksia sunnuntaisin. Ikääntyessä ohjelmanumeroiden järjestäminen on hiukan heikentynyt, mutta ystävien paljoudesta hän on kiitollinen. 

– Olen iloinen, että talossa on saanut tuoda myös hengellistä puolta esiin. Parasta Saga Kaskenniityssä on yhteisöllisyys, se näkyy vahvasti myös henkilökunnan ja asukkaiden välillä. Saga-palvelutaloon kannattaa muuttaa mieluummin aiemmin kuin myöhemmin, sillä silloin pääsee nauttimaan parhaiten talon toiminnasta ja palveluista, kertoo Kai.

Kirsi on valmistanut maukasta ruokaa asukkaille jo parin vuosikymmenen ajan

Kirsi on työskennellyt Turun Saga-palvelutaloissa yli 25 vuotta. Kirsi aloitti työt Saga Kaskenpuistossa tammikuun alussa vuonna 1995 ja on loihtinut maukasta ruokaa asukkaille jo pari vuosikymmentä. Nykyään hän työskentelee Saga Kaskenniityn puolella.

– Muistan olleeni äitiyslomalla kun näin lehdessä ilmoituksen, jossa haettiin uuteen palvelutaloon henkilökuntaa. Ihka ensimmäinen Saga-palvelutalo avautui silloin, Kirsi sanoo.

– Keväällä tulee kolme vuotta täyteen Saga Kaskenniityn puolella. Päivät vierähtävät keittiön puolella ruoanvalmistustehtävissä. Parasta työssäni on parhaat työkaverit, joista on tullut todella hyvä ystäviä. Myös asukkaat ovat ihania. Lisäksi täällä on kaunis työympäristö, Kirsi lisää.

Sunnuntain merkkipäivän kunniaksi talossa nautitaan lounaan yhteydessä täytekakkukahvit. Mukavan päivän kruunaa sellotrion konsertti. Hyvää Sagan päivää kaikille sagalaisille!

Jaa kuuluminen somessa