Etusivu > Kuulumiset > Sagalaiset Sagalundissa

31.5.2024

Sagalaiset Sagalundissa

Kesäpäivä kauneimmillaan ja kohti Kemiötä! Välipysähdys Sauvon upeassa keskiaikaisessa kirkossa ja kahvit. Siinä upea retki jälleen ja toki vähän muutakin.

Kartat käsiin ja kohti Kemiötä.

”Sagalund on elävä museo, puutarha ja lastenkulttuurikeskus – perustajansa Nils Oskar Janssonin sanojen mukaan ”palanen todeksi tullutta runoutta”.” Kemiönsaaren kotiseutumuseo kutsui meitä ja kauniina päivänä olikin mukava vierailla museoalueella. Ennen Sagalundia pääsimme tutustumaan Sauvon keskiaikaiseen kirkkoon, jossa opas Ossi Tammisto kertoi monin sanoin Sauvon kirkon ja koko alueen historiasta. Innostunutta opasta oli mukava kuunnella ja upeat hautavaakunat tekivät vaikutuksen.

Bussilastillinen sagalaisia vieraili Sauvon komeassa kirkossa.

Sagalundissa pääsimme tutustumaan muutamaan Fallan taloon sekä käräjätaloon sisälle ja muuten kiersimme puutarhassa. Aurinkoinen ilma oli oikein ihana ja lopuksi oli ihana herkutella kahvit ja nauttia päivästä pihalla istuen.

Oppaana meillä toimi Jarmo Kujala.

Retken meille toteutti Matka-Launokorpi. Kiitos Kaisa järjestelyistä ja mukavasta matkasta!

Vietimme myös puutarhapäivää, kun saimme if-vakuutusyhtiön reippaita työntekijöitä apukäsiksi kukkamaan ja kasvilavojen laittoon. Niin sukkelasti nämä puuhakkaat naiset asukkaidemme avustuksella kitkivät rikkaruohot kukkapenkistä ja tomaatit sekä muut taimet ja siemenet saivat paikkansa kasvilavoista. Istutimme myös ohjaaja Riikan ystävänpäiväksi asukkaille tekemiä siemensydämiä kesän kaunistukseksi sitten myöhemmin.

Tällä viikolla rohkeat asukkaamme astuivat catwalkille, kun tiedossa oli SeniorShopin muotinäytös. Kesän uutuudet ja mallistojen klassikot tulivat hienosti esille ja jokainen malli sai raikuvat aplodit.

Helmat heiluivat ja henkselit paukkuivat, kun nämä rohkeat asukkaat esittelivät SeniorShopin mallistoa.

Kesän tultua rytinällä olemme myös pelanneet petankkia ulkona ja tehneet kauniita kortteja.

Kädentaitokerhossa taiteilimme kauniita kortteja kesän juhliin.

Ensi viikolla lähdemme Raisioon ihastelemaan alppiruusuja ja Metsänkävijäin soittokunta tulee ilahduttamaan meitä. Kesä avataan virallisesti perjantaina eli kaikkea mukavaa on luvassa!

Jaa kuuluminen somessa