Etusivu > Kuulumiset > Teatteria, runoja ja musiikkia

14.6.2024

Teatteria, runoja ja musiikkia

Sipilän kesäteatteri ilahdutti jälleen. Saimme kokea myös hienon runoesityksen sekä upean konsertin.

Jo perinteeksi muodostunut jokavuotinen retki Piikkiöön, Sipilänmäen kesäteatteriin ilahdutti myös tänä vuonna. Laura Hurmeen dramatisoima ja ohjaama musiikkikomedia Pikatie antoi parastaan. Kahden aikakauden yhdistävä näytelmä kosketti, ilahdutti ja erityisesti taidoin valikoidut ja esitetyt musiikkinumerot saivat kiitosta asukkailtamme.

Saimme kiittää henkilökohtaisesti Vilma Koskelaa taidokkaasta roolisuorituksesta. Vilma esitti näytelmässä nuorta Linneaa, joka 60-luvulla ihastui tietyömieheen.
Ilma viileni iltaa kohden, mutta lämpimän viltin alla oli mukava seurata esitystä.

Tällä viikolla saimme nauttia myös kukkatarjonnasta, kun pelargonitaivaan Tiina tuli kukkineen kertomaan meille erikoispelargoneista. Nämä upeat yksilöt ovat harrastus ja niitä vaalitaan vuodesta toiseen. Erikoispelargoneja voi hankkia myös Tiinan verkkokaupasta https://www.pelargoni.fi/

Viipurin Evakko, Helmi ja monet muut vanhat pelargonilajikkeet ovat säilyttämisen arvoisia.

Kulttuurielämykset kuuluvat Saga Kaskenpuiston ohjelmatarjontaan. Torstaina saimme vieraaksi Varsinais-Suomen Virokeskuksen ja Turu Teaterin tarjoaman Tene Ruubelin ja Kirsi Äyräksen runoesityksen. Esityksen nimi oli HETK UNIVERSUMIS – HETKI UNIVERSUMISSA, jonka sisältö kävi läpi ihmisen elämänkaaren Viron klassikkorunojen kautta. Viron kielen taitamattomuus ei ollut ongelma, koska runot esitettiin molemmilla kielillä. Oli mukava seurata vironkielistä puhetta, sen sävyjä ja poljentoa vaikka sanoja ei osannutkaan. Kiitos upea Tene ja Kirsi vierailustanne!

Hetk Universumis on kaksikielinen runoperformanssi, jossa kuullaan sekä suomea että viroa. Esityksen suunnittelu ja ohjaus Tene Ruubel (kuvassa vasemmalla), suomenkieliset käännökset runoista Kirsi Äyräs (oik).

Monipuolinen kulttuuritarjonta jatkui tänään perjantaina, kun saimme kuulla uskomattoman sykähdyttävää ja kaunista kamarimusiikkia. Tonbridge-kvartetin taidokas soitto ja huolella valittu ohjelmisto loivat kuulijoille sydäntälämmittävän kokemuksen huippumusiikista. Kvartetti taipui myös duoksi ja trioksi, kun he esittivät loppuun Fougstedtin Romanssin sekä Martti Turusen Sunnuntain.

Tonbridge kvartetin konsertti oli huippuluokkaa! Kiitos, että tulitte ilahduttamaan meitä!

Ensi viikolla juhlitaankin jo juhannusta. Valmisteluihin kuuluu ehdottomasti juhannussalon teko sekä toriretki. Tervetuloa mukaan!

Jaa kuuluminen somessa