Etusivu > Kuulumiset > Tehdään iästä numero!

6.10.2023

Tehdään iästä numero!

Saga Palvelutalo Kaskenpuisto Vanhustenviikko Tehdään Iästä Numero Iäkkäiden Ulkoilupäivä

Tehdään iästä numero -teema on valittu tämän vuoden Vanhustyön keskusliiton kampanjoiman kansallisen ikäihmisten viikolle. Teemalla halutaan vahvistaa myönteisiä ikäasenteita yhteiskunnassamme sekä rakentaa Suomesta ikääntymisen mallimaata. Yhteiskunnan pitää suhtautua saavutuksena siihen, että suomalaiset elävät yhä pidempään ja entistä terveempinä. Vuodesta 1971 vietetty ikäihmisten teemaviikko kannustaa järjestämään tapahtumia ja toimintaa ikääntyneille ihmisille ympäri Suomen ja tällä viikolla meillä täällä Saga Kaskenpuistossa olikin kaikkea erityisen mukavaa ohjelmaa.

Torstaina valtakunnallisena iäkkäiden ulkoilupäivänä kokoonnuimme ulos takapihalle liikkumaan yhdessä. Ohjelmassa oli jumppaa, tasapainoilua sekä käsivoimien vahvistusta kumilangoin. Lopuksi asetuimme riviin ikäjärjestyksessä – ikäteeman mukaisesti! Jono muodostui vasemmalta oikealle, nuorimmasta 43-vuotiaasta ohjaaja Riikasta ulkoiluryhmän vanhimpaan Toiniin, 98 vuotta! Mukana ulkoilupäivää toteuttamassa oli fysioterapeuttimme Sari, toinen vasemmalta.

Saga Kaskenspuiston Väki Vietti Kuluvaa Vanhustenviikkoa Turussa Erilaisin Aktiviteetein Ja Yhdessäolosta Nauttien
Yhtenä ulkoilupäivän tehtäväpisteenä oli pallon tasapainottelu mailalla ja samalla kävellä pöydän ympäri. Pöydästä sai ottaa tarvittaessa tukea. Tässä kuljettiin kieli keskellä suuta!

Tiistaina teimme retken Paraisille Tammiluodon viinitilalle. Ohjelmaan kuului viinimaistelu, päiväkahvit herkullisen suolaisen piirakan kera sekä tietysti ostosmahdollisuus.

Saga Kaskenpuiston Palvelutalon Asukkaat Suuntasivat Yhdessä Tammiluodon Viinitilalle
Skool elämälle, iälle ja ilolle!
Saga Kaskenpuiston Väki Teki Viinitilalla Maukkaita Ostoksia
Tammiluodon viinitilan myymälästä hankittiin mukavat tuliaiset
Saga Kaskenpuiston Asukkaat Retkellä
Lähes kaikkien retkiemme kuljetuksesta vastaa Turun Erikoistaksit. Olemme olleet yhteistyökumppaneita kohta 20 vuotta!

Teemaviikkomme alkoi heti maanantaina aamulla koira-avusteisella liikuntatunnilla, jossa oli mukava haitarisäestys.

Saga Kaskenpuistossa Turussa Tiedetään Liikkeen Tärkeys
Vierailevana ohjaajana toimi Maarit Haapasaari ja haitarissa Timo Heinonen. Halikoirana hellyyttävä Hilma

Koiraa sai rapsutella ja halata alkuun, sitten jumpattiin ja käytettiin välineenä palloa. Keltainen pallo kiersi jumpan aikana osallistujalta toiselle ja Berninpaimenkoira Hilma etsi aina keltaisen pallon omistajan. Kun pallo löytyi, asukkaamme sai antaa hänelle pienen makupalan. Lopuksi laulettiin yhdessä! Me täällä Saga Kaskenpuistossa haluamme tarjota elämyksiä asukkaille ja tämäkin liikuntahetki toi iloista vaihtelua normaaliin tuolijumppaan, josta myös pidämme kovin!

Ikäihmisten viikolla jokaisella päivälle on vielä oma erityinen teemansa. Keskiviikkona teemana oli luovuus. Alkuun katsoimme webinaarin, jossa näyttelijä, laulaja Ritva Oksanen kertoi ikääntymisen vaikutuksesta luovuuteen. Päivän ohjelmassa oli mielikuvamaalaus-liikuntatuokio ja jatkoimme siitä vielä konkreettisella taidehetkellä, jossa loimme paperille äskeisen mielikuvamaalauksemme.

Saga Kaskenpuiston Väki Maalaamassa Teoksia
Saga Kaskenpuiston Asukkaat Poserasivat Upeiden Maalaustöidensä Kanssa
Näin upeat työt valmistuivat!

Tänään perjantaina nautimme vielä upeasta musiikista, kun senioritangokuningas Pepe Enroth esiintyy iltapäivällä! Viikko on ollut monipuolinen – olemme tehneet tällä viikolla iästä numeron; päässeet liikkumaan, retkeilemään, osallistumaan ja nauttimaan tapahtumista yhdessä toisten kanssa! Meillä täällä Saga Kaskenpuistossa on kaikki mahdollisuudet elää aktiivista ja arvokasta elämää laadukkaassa ympäristössä!

Iloisin terveisin, ohjaaja Riikka

Ps. Tänään Muistissa ja virkistyksessä alkuverryttelynä laskimme kaikkien osallistujien iät yhteen. Summaksi saimme 852! Jos olisimme kaikki syntyneet peräkkäin, olisimme aloittaneet vuodesta 1171, jolloin Suomessa elettiin varhaishistorian aikakautta.

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä