Etusivu > Kuulumiset > Toisen polven Sagalainen

16.10.2022

Toisen polven Sagalainen

Saga-palvelutalojen historia alkaa vuodesta 1995, kun ensimmäinen palvelutalo Saga Kaskenpuisto valmistui Turkuun. Ensimmäiset asukkaat muuttivat tammikuun alussa kyseisenä vuonna. Heidän joukossaan oli myös Matti Tuomisen äiti. Nyt Matti itse asuu vastapäisessä Saga Kaskenniityssä.

Matti Tuominen muutti Saga Kaskenniittyyn yhdessä Päivi-vaimonsa kanssa maaliskuussa 2021. Muuttopäätös oli tehty aikoja sitten, jo silloin, kun Matin äiti asui Saga Kaskenpuistossa. Siihen aikaan Sagan tarjoama asumismuoto oli edelläkävijä ikäihmisten palveluasumisessa. Matti ihastui talon viihtyisyyteen ja siihen, että palvelu pelaa: ”Kokemukseni Sagasta olivat niin positiiviset, että teimme päätöksen muuttamisesta itse taloon, kun sen aika on.”

– Äiti asui täällä 14 vuoden ajan, elämänsä loppuun asti. Hän muutti taloon leskeksi jäätyään, koska koki itsensä yksinäiseksi omassa kodissaan. Saga Kaskenpuisto valmistui juuri sopivasti ja hän pääsi muuttamaan heti. Uudenvuoden aatto meni siinä, kun kannettiin veljeni kanssa äidin tavaroita Kaskenpuistoon, Matti nauraa.

Saga-palvelutaloissa on alusta lähtien kiinnitetty huomiota talon asukkaiden aktivointiin. Matin äiti oli mukana ahkerasti esimerkiksi tuolijumpissa. Matti muistelee myös, että asukkaat olivat omatoimisia, lounasta oli tarjolla vain arkisin, viikonloppuisin piti itse tehdä ruokaa. Lounas ostettiin kupongeilla ja siivous tilattiin erikseen. ”Asukkaat olivat virkeitä ja pirteitä. Myöhemmin lisättiin palvelumaksu, jolla katettiin muun muassa saunan ja pesutuvan käyttö. Nyt ne kuuluvat pakettiin”, Matti toteaa.

Tämänhetkisestä elämisestä Matti toteaa, että päätös muuttaa palvelutaloon oli hyvä:

Lunastimme lupauksemme muuttaa tänne, kun vaimoni liikkuminen alkoi mennä huonommaksi. Täällä on väljää ja valoisaa sekä isot sisäpuutarhat tuovat luksusta.

Saga Kaskenniityn ja Saga Kaskenpuiston harrastus- ja kulttuuritoimintaa Matti kehuu: ”Täällä on jumppaa monta kertaa viikossa sekä retket ja reissut. Käymme Päivin kanssa uimassa ja saunomassa.” Lisäksi Matti vetää asukasystävänsä kanssa Miestenklubia sekä on mukana asukastoimikunnassa. ”Johon jouduin puolivahingossa”, hän lisää.

Vinkiksi palvelutaloasumista harkitseville Matti sanoo, että Sagaan kannattaa tulla hyvässä kunnossa, jotta pääsee nauttimaan talon toiminnasta sekä iloisella että suvaitsevaisella mielellä. ”Tämä on paras paikka!”.

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenniitty syysvärit kodin kuulumiset

Sagan päivää vietetään tänään maanantaina 17.10. Saga Kaskenniityn ja Saga Kaskenpuiston asukkaat saavat nauttia kauniista konsertista ja kakkukahveista. Tervetuloa tutustumaan taloihimme keskiviikkoisin klo 13 tai varaamalla oman ajan talon johtajalta.

Hyvää Sagan päivää kaikille!

Jaa kuuluminen somessa