Etusivu > Kuulumiset > Turku viikko

17.9.2023

Turku viikko

Saga Care Finland Oy Kodin Kuulumis

Vietimme kotiseutuviikkoa erilaisin Turkuun liittyvin ohjelmin. Sadonkorjuupäivänä meille jalkautui muiden myyjien ohella Turkuseura ja Turku-aiheista kirjallisuutta sekä muita Turku-tuotteita myyvä Föripuoti. Saimme kuulla mielenkiintoisen esitelmän Mauno Koivistosta ja nautimme kahdesta upeasta konsertista: turkulaisen säveltäjän Pentti Viherluodon legendaarisista kappaleista sekä toiveuusintana esitetty Aurajoen rantamil -runo ja musiikkikokonaisuudesta. Lisäksi muissa ohjelmissa keskustelimme turun murteesta, Turun upeista nähtävyyksistä ja pelasimme Turku peliä sekä Turku muistipeliä. Olipa meillä upea kotiseutuviikko!

”Puhelin langat laulaa ja taivalla loistaa kuu!”, ”Pieni polku, metsän halki vie, alle vanhan lehmuksen..” ”Niin kirkkahasti, kirkkahasti kimmeltää, nyt ulappa Airiston” ja Musta ruusu, Turun surusilmä sekä muut upeat legendaarisen turkulaisen säveltäjän Pentti Viherluodon kappaleet helähtivät perjantain Lauluja Turusta Viherluodon sävelin -yhteislaulu-konsertissa. Meille esiintyivät Pentti Viherluoto seura solisteinaan Raija Ellmen ja Timo Uusikylä, pianon ääressä Virpi Metsätähti.

Keskiviikon avointen ovien sadonkorjuupäivä linkittyi myös Turkuun, kun Turkuseura ja Föripuoti jalkautuivat meille. Turkuseuran murrekerhon Esa Laukkanen esiintyi iltapäivän aikana sekä piti hauskan murrevisan. Tiedätkös sinä mikä on förkkeli, trumppu tai kräki?

Saga Palvelutalo Kaskenpuisto Turku Viikko Föripuoti Turkuseura
Föripuodin kattavasta valikoimasta löytyi muun muassa erilaisia kirjoja, pelejä, mukeja, kahvia, tiskiliinoja sekä Turku muistipeli!

Kädentaitokerho oli taiteillut upeita harjoja. Niistä viehtyi myös Marja Alitalo, jonka vihannekset, sienet ja marjat menivät sadonkorjuupäivän myyjäisissä kaupaksi. Marja on käynyt Saga Kaskenpuistossa jo talon alkuajoista lähtien kesäisin myymässä viljelemiään vastanoukittuja mansikoita asukkaillemme!

Saga Palvelutalo Kaskenpuisto Turku Viikko Myyjäiset Kädentaitokerho

Turku-viikon aikana pelasimme myös erilaisia pelejä, keskustelimme Turun nähtävyyksistä ja kehuimme kilvan Turun viehättävää Aurajokirantaa.

Saga Palvelutalo Kaskenpuisto Turku Viikko Turku Peli
Turku-viikon aikana pelasimme myös erilaisia pelejä, keskustelimme Turun nähtävyyksistä ja kehuimme kilvan Turun viehättävää Aurajokirantaa
Saga Palvelutalo Kaskenpuisto Turku Viikko Turku Muistipeli
Ja tässä sadonkorjuupäivänä hankittu uusi Turku muistipeli

Saimme myös oman pikku Posankan uiskentelemaan aulan suihkulähteeseen ilahduttamaan asukkaita ja vieraita!

Saga Palvelutalo Kaskenpuisto Turku Viikko Pikku Posankka
Mauno Koivisto -esitelmän päätteeksi laskimme juhlallisesti pikku Posankamme aulan suihkulähteeseen polskimaan. Alvar Gullichsenin suunnittelema marsipaanipossun ja kumiankan risteytys on nimetty Turun kaupunkieläimeksi vuonna 2019.

Turkuteemainen viikkomme huipentui upeaan Aurajoen rantamil -esitykseen Turun päivänä 17.9., jota on vietetty Turussa jo vuodesta 1961. Esitys esitettiin ensimmäisen kerran asukkaillemme juhannuksen jälkeen ja se sai niin loistavan vastaanoton, että sitä pyydettiin esittämään pikaisesti uudelleen. Kokonaisuus ihastutti jälleen ja esiintyjät saivat lopuksi huikeat aplodit encore -huudoin!

Saga Palvelutalo Kaskenpuisto Turku Viikko Aurajoen Rantamil Esitys
Riitta Vasenkarin, Arja Lylyn sekä Elisa Raassinan upea esitys Aurajoen rantamil oli Turku-viikkomme huipentuma!

Kotiseutuviikko oli moninaisuudessaan erittäin onnistunut ja toi kotikaupunkiamme esille asukkaille jälleen monista eri näkökulmista.

Loppuun sopii parhaiten tiivistämään Turkua ja turkulaisuutta muusikko ja säveltäjä Pentti Viherluodon tekemän Laulu Turulle -kotiseutulaulun viimeinen säkeistö:

”Nostakaamme korkealle lippu Turun kaupungin. Se ei vaivu tomun alle vaan on nuori vieläkin. Avartakoon porttejansa Turku suureen maailmaan! Vapaa olkoon täällä kansa, lähtemään ja tulemaan!” säv. Pentti Viherluoto, san. Anna-Mari Kaskinen

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä