Etusivu > Kuulumiset > Turun Telakalla

16.9.2019

Turun Telakalla

Kotikaupunkimme Turku täytti tänä vuonna 790 vuotta! Olemme ylpeitä turkulaisuudestamme ja olemmekin tänä kesänä tutustuneet Turkuun monilla eri retkillä. Laivanrakennus ja telakkateollisuus ovat vaikuttaneet voimakkaasti kaupungissamme ja päätimme ottaa selvää niiden historiasta ja nykypäivästä Visit Turun järjestämällä opastetulla kierroksella. Kävimme ensin tutustumassa upeassa merimuseossamme Forum Marinumissa menneeseen ja hieman nykypäivään. Hyvin näyttelyyn perehtyneinä hyppäsimme linja-auton kyytiin, jossa opastettu kierros jatkui Mayerin telakalle. Maailman kahvoiksikin tituleeratut nosturit kuuluvat kaupunkisiluettiimme ja olikin todella vaikuttava kokemus päästä niiden juurille, aivain kuin pieneen minikaupunkiin. Telakka työllistää valtavasti turkulaisia, lähikuntien asukkaita ja telakan vaikutus yltää koko Suomeen ja maailmalle! Ihan mahtavaa!

Retkemme alkoi Forum Marinumista. Jakauduimme kahteen ryhmään ja tutustuimme upean merimuseomme laivanrakennuksesta kertovaan näyttelyyn. Mukana retkellä oli monia asukkaita, joiden sukulaisia tai ystäviä ovat tai ovat olleet telakalla töissä.

Saga Care Finland Oy Saga Kaskenpuisto Forum Marinum
Saga Care Finland Oy Saga Kaskenpuisto Forum Marinum
Turussa on rakennettu monia suuria risteilylaivoja. Yksi laiva voi sisältää yli 10 miljoonaa osaa!

Forum Marinumista kierros jatkui Mayerin Telakalle bussin kyydissä. 

Saga Care Finland Oy Saga Kaskenpuisto Mayer Turku
Tavalliset turkulaiset pääsevät telakalle vain oppaan johdolla. Turvallisuudesta pidetään hyvää huolta: kaikille jaettiin kypärä

Jaa kuuluminen somessa