Etusivu > Kuulumiset > Venyttelyharjoituksia fysioterapeuttimme Lauran johdolla

25.6.2020

Venyttelyharjoituksia fysioterapeuttimme Lauran johdolla

Kehonhuolto on erittäin tärkeää. Pienellä venyttely- ja jumppatuokiolla saa niin kehon kuin mielenkin virkeäksi. Saga Munkkiniemen fysioterapeutti Laura kehitti tehokkaan liikkuvuus- ja venyttelyharjoituksen. Tutustu liikesarjoihin videon välityksellä ja venyttele Lauran johdolla.

Hyväksythän markkinointievästeet sivuston vasemman alakulman evästerattaasta nähdäksesi sisällön.

 Vinkkejä harjoituksiin

Tee kaikki liikkeet rauhallisesti ja omien voimien mukaisesti.

1. Eteen taakse ja sivulle taivutus
Laskeudu alas. Päästä selkä pyöreäksi ja niska rennoksi. Suorista itsesi nikama nikamalta. Ota käsistä kiinni, ojenna kädet kohti kattoa ja taivuta taakse. Katse suuntaa samalla ylöspäin. Taivuta vielä sivulta toiselle. Toista liike 2-3 kertaa.

2. Vartalon kierrot
Tuo kädet ristiin hartioille. Muista pitää selkä suorana ja kierrä mahdollisimman pitkälle puolelta toiselle. Jää aina hetkeksi kiertoon. Toista viisi kertaa puolelta toiselle.

3. Takareiden venytys
Tuo itseäsi eteenpäin tuolissa. Suorista toinen jalka. Kurota joko yhdellä tai kahdella kädellä suoran jalan nilkkaan. Katse suuntaa alas ja niska on suorana selkärangan jatkeena. Pidä venytyksessä 15-20 sekuntia. Tee sama toiselle puolelle.

4. Lonkan koukistajat
Asetu tuolin taakse. Ota pitkä askel taakse. Tuo vatsaa eteenpäin ja samalla nojaa kevyesti taakse. Halutessasi voit vielä kiertää ylävartaloa etummaisen jalan puolelle. Pidä venytyksessä 15-20 sekuntia. Tee sama toiselle puolelle.

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä