Etusivu > Kuulumiset > Vielä on kesäretkiä jäljellä!

19.8.2022

Vielä on kesäretkiä jäljellä!

Tällä viikolla oli kulttuurin vuoro. Me Saga Kaskenniittyläiset lähdimme yhdessä tuumin sisar talomme Saga Kaskenpuiston kanssa Turun upeaan taidemuseoon, jossa oli mielenkiintoinen näyttely. Loistava opas sai meidät kaikki eläytymään taiteilijoiden aikakauteen, elämään ja tyyliin. Paljon uutta ja mielekästä kuultavaa.

Moderni nainen esittelee Helene SchjerfbeckinEllen Thesleffin, Sigrid Schaumanin ja Elga Sesemannin uraauurtavaa roolia suomalaisessa taiteessa 1900-luvun vaihteessa ja sen ensi vuosikymmeninä. Näyttely pureutuu modernin naisen rooliin aikakauden yhteiskunnallisten, poliittisten ja kulttuuristen muutosten keskellä. Tarkastelun kohteena on myös se, miten Suomessa naisen oli mahdollista luoda itsenäinen ura taiteilijana.

Taidenäyttelyssä.
Liisa ja Eeva-Maija nauttivat taiteesta ja oppaan mielenkiintoisesta esityksestä.

 

Kierroksen jälkeen nautimme herkulliset korvapuusti ja kaffet, taidemuseon kahvilassa.

Korvapuusti ja kaffetta.
Voi miten hyvältä maistui kahvi kaadettuna kauniista kannusta romanttisiin sieviin ruusukuppeihin.

 

Kyllä se vaan on niin ilahduttavan virkistävää käydä retkillä ja saada uusia kokemuksia ja oppia jotain uutta. Kokea senioreidemme ilo ja joidenkin hämmästelyt. Sitä positiivisen palautteen saamista onnistuneista retkistä ja hetkistä ei mikään maanpäällä korvaa.

Ystävien kanssa yhdessä iloitaan.
Turun taidemuseo palveli ja piti hienosti huolta meistä senioreista. Esteetön kulku on mahdollistanut uudet elämykset. Olemme kiitollisia teille.

 

Tästä on taas hyvä jatkaa uusiin seikkailuihin kesäisessä säässä syksyä kohden.

Ystävällisin terveisin Melina ja Riikka…Ne Saga Kaskenniityn ja -puiston vapaa-ajan ohjaajat. 

Jaa kuuluminen somessa