Etusivu > Ajankohtaista > Mitä ottaa huomioon, kun mietit palvelutaloon muuttoa?

1.6.2022

Mitä ottaa huomioon, kun mietit palvelutaloon muuttoa?

Mietitkö palvelutaloon muuttoa – lue käytännön vinkit!

Palvelutaloon muutto on usein toivottu muutos ja uuden helpomman elämänvaiheen alku. Tilat ovat esteettömiä, joten liikkuminen on helpompaa, vaikka käyttäisit apuvälinettä kulkemiseen. Saat elämääsi helpottavia palveluita toiveittesi mukaan ja apu löytyy läheltä, kun sitä tarvitset. Tapaat uusia ihmisiä ja saat todennäköisesti uusia ystäviäkin. Tapahtumat ja uudenlaiset aktiviteetit löytyvät saman katon alta.

Muutosvaiheessa muutto saattaa huolestuttaa. Nykyinen koti on usein suurempi ja rakkaita tavaroita on kertynyt. Mitä siis ottaa mukaan uuteen kotiin? 

Ota iloa tuottavat tavarat

Pääsääntö on, että mukaan kannattaa ottaa ne tavarat, jotka tuottavat sinulle iloa. 

Pakkaa mukaan juuri ne oikeankokoiset lempivaatteet, joissa viihdyt. Kausivaatteita voit pakata huoneistosi varastoon kepeissä muovirasioissa ja pukupusseissa. Joitain juhlavampiakin vaatteita on mukava olla illanistujaisia ja tärkeitä tapahtumia varten. Meillä on talossa lämmintä, mutta hartiahuivit, villatakit ja slipoverit ovat mukava lisä vaatekaappiin eri vuodenaikojen vaihteisiin.

Rakenna kotisi uusin silmin

Usein koti palvelutalossa rakennetaan lempinojatuolin, rakkaan lipaston tai taulun ympärille. Joskus on kiva aloittaa myös puhtaalta pöydältä, tuoda uuteen kotiin uudet kepeät ja helposti liikuteltavat huonekalut. 

Kun olet tehnyt muuttopäätöksen, tule mittauskäynnille. Pistä huoneiston mitat paperille ja suunnittele ennalta, kuinka paljon mukaan otettavat huonekalut vievät tilaa. Jätä suunnitelmaasi väljääkin tilaa.

Kauniit taulut ja valaisimet tuovat kodikkuutta. Matot, tyynyt, shaalit ja viherkasvit lisäävät viihtyisyyttä. 

Et luultavasti tarvitse enää 12 hengen juhla-astiastoa – ota se nyt arkikäyttöön kuuden hengen versiona tai lahjoita koko komeus eteenpäin. Pakkaa mukaan muutamat lempilautaset, kupit, lasit ja aterimet. Ellet ole gourmet-kokki, ruuanvalmistukseenkin riittää todennäköisesti nyt pari kattilaa ja paistinpannua, veden- ja kahvinkeitin, leivänpaahdin ja pari kapustaa. On ihana tunne, kun voi aloittaa uuden vaiheen keveämmin.

Koeasumista tilapäisasukkaana

-Tiesitkö, että meille voi tulla kokeilemaan asumista palvelutalossa myös tilapäisasukkaana? Valmiiksi sisustetussa kodissa voi mukavasti suunnitella muuttoa omien rakkaiden huonekalujen ja tavaroiden kanssa, sanoo Saga Salpalinnan johtaja Margit Vento

Kaikissa Saga-palvelutaloissa, Saga Helapuistoa  ja Saga Tammilinnaa lukuun ottamatta, on tarjolla kalustettuja asuntoja lyhytaikaista majoitusta varten.

Milloin on oikea aika muuttaa palvelutaloon?

– Silloin kun ajatus palvelutaloon muuttamisesta herää, on juuri oikea aika. Muuttamista ei kannata lykätä siksi, että se on työlästä. Perheeltä ja ystäviltä kannattaa rohkeasti pyytää apua. Ammattijärjestäjäkin voi olla hyvä lisä tavaroiden perkaamisessa. Erilaiset yhdistykset ja kierrätyskeskukset ottavat ilolla vastaan tarpeettomaksi käynyttä ehjää tavaraa ja huonekaluja. Cityvarastot toimivat hyvinä välivarastoina silloin, kun jostain tavarasta ei raaski vielä luopua. Muuttoa Saga Salpalinnaan voi tarvittaessa tehdä myös asteittain, kun siitä yhdessä sovitaan, sanoo Saga Salpalinnan johtaja Margit Vento. 

Ota yhteyttä, niin pohditaan yhdessä sinulle paras ratkaisu Saga-palvelutaloon muuttamiseen.

Tervetuloa Saga-palvelutaloihin – kotiin palveluiden keskellä!
 

Pääkuvassa on inspiraation lähteeksi erään asukkaamme kaunis koti.

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä