Etusivu > Kuulumiset > Digiloikkaa ja kivaa tekemistä Yeti-tabletilla

20.11.2020

Digiloikkaa ja kivaa tekemistä Yeti-tabletilla

Teknologia kehittyy hurjaa vauhtia koko ajan ja iloksemme on keksitty kaikenlaista uutta. Saimme täksi viikoksi koekäyttöön suuren Yeti-tablettitietokoneen. Tämä laite on jo arkipäivää monessa erityisryhmien kodeissa ja nyt meillä oli ilo saada tuntumaa siihen, kuinka voisimme hyödyntää tietokoneen ja virtuaalisen maailman mahdollisuuksia harrastus- ja kulttuuritoiminnassamme ikäihmisten parissa.

Useaan viikon ohjelmaan olikin liitetty Yeti, jotta saisimme mahdollisimman paljon käyttökokemusta uudesta laitteesta. Isolta 55 tuuman näytöltä oli helppo seurata kuvaa ja itse kone toimii aivan samalla tavalla kuin tavallinen tablettitietokone. Lisäksi laitteen valmistajat olivat kehittäneet siihen omia sovelluksia kuten erilaisia pelejä. Yläkuvassa naiset testasivat innoissaan muistipeliä. Kokeilimme sana- ja kuva-arvoituksia sekä tietovisaa. 

Saga Care Finland Oy Saga Kaskenpuisto Yeti tablettitietokone Liekkimaalaus
Yeti sovelluksista löysimme hypnotisoivan liekkimaalauksen. Ohjasimme värikästä liekkiä käden avulla pitkin isoa ruutua. Tämä oli lähes taikuutta!

 

Tutustuimme myös Internetin ihmeelliseen maailmaan, joka tarjosi kaikkea mielenkiintoista! Seurasimme muutamia nostalgisia lyhytelokuvia ja dokumentteja kuten eduskunnan hiihtokilpailuja 40-luvulla ja katsoimme kuinka ne karjalanpiirakat valmistettiinkaan. 

Vierailimme virtuaalisesti monessa museossa, muun muassa Turun linnassa, jonka kapeille käytäville ja portaikkoihin on haasteellista kipeillä kuluneilla polvilla ja jaloilla. 

Vierailimme karttapalvelun välityksellä pitkin maailmaa erilaisissa nähtävyyksissä kuten Kiinan muurilla ja Berliinissä. Vierailut omilla kotikaduilla toivat muistot mieleen. 

Viikon ehdoton ihmetys oli virtuaalimatka Roomaan, jossa opas kulki ihan oikeasti kaupungin kaduilla ja reaaliajassa esitteli kuuluisan kaupungin nähtävyyksiä. Tämä oli jotain aivan erikoista!

Saga Care Finland Oy Saga Kaskenpuisto Yeti tablettitietokone virtuaalimatka Rooma Naantalin matkailukauppa
Virtuaalinen nojatuolimatka Roomaan oli viikon ehdoton erikoisuus ja mielenkiintoinen kokemus

 

Viikko vierähti kuin siivillä ja opimme paljon. Kone ei kuitenkaan korvaa ihmistä, mutta verrattoman lisän tämä toi arkeemme etenkin nyt kun ulkopuolisia esiintyjiä emme voi sisälle taloon ottaa. 

Ensi viikolle saamme lainaan jättitabletin pikkuveljen, jolla omaiset voivat tehdä helposti näköpuheluita asukkaillemme. Asukkaamme läheinen, mikäli kiinnostuit asiasta, ota sähköpostitse yhteyttä vapaa-ajanohjaaja Riikkaan riikka.janatuinen@sagacare.fi  puheluajan sopimiseksi. Esimerkiksi tiistaina 24.11. Klo 14-16 olisi sopiva aika puheluille. Puhelun alustana käytetään nettipohjaista Vooleria, jonka käyttö on helppoa ja vaivatonta.

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä