Etusivu > Kuulumiset > Iloa musiikista

11.11.2022

Iloa musiikista

Musiikki on iso osa palvelutalossamme järjestettävää harrastus- ja kulttuuritoimintaa. Esiintyjät ja konsertit ovat odotettuja ja suosituimpia ohjelmanumeroita talossamme. Koko aulamme täyttyy asukkaista, jotka ovat tulleet kuuntelemaan hyvää musiikkia. Tasokkaiden konserttien lisäksi meillä on upea Saga Kaskenpuiston asukkaiden kuoro ja kuuntelemme musiikkia levyltä viikoittain. Musiikilla on myös suuri vaikutus ihmisen hyvinvointiin, kuten tiistain koulutuspäivän luennolla esiteltiin.

Tällä viikolla nautimme konsertista tulevaan isänpäivään liittyen. Esiintymässä meillä olivat kesällä naapurissa napatussa kuvassa olevat musiikin rautaiset ammattilaiset, vuosia erilaisia tanssipaikkoja kierrelleet, Juhani Virta (kuvassa oikealla) ja Jari Antila.

– Olen käynyt täällä Saga Kaskenpuistossa lähes niin kauan kuin talo on ollut pystyssä, laskeskelee Juhani Virta. Jari on tullut sitten myöhemmin mukaan Juhanin säestäjänä.

Molemmilla on pitkä ura takanaan musiikin saralla. Juhani Virta kertoo aloittaneensa musiikillisen uransa nuorena miehenä erilaisissa kuoroissa kuten NMKY:ssä, kirkkokuoroissa ja viihdekuoroissa. – Melkein nelikymppisenä hyppäsin pystymetsästä keikkalavoille, Juhani nauraa. Silloin muusikko Antti Hakola kutsui Juhanin mukaan orkesteriinsa. Päivätyönsä autosähkötöitä tehneenä illat ja viikonloput täyttyivät keikoista ja Juhani laskeskeleekin tehneensä aikanaan 100 keikkaa vuodessa. Nyt 75 vuoden ikäisenä keikkalavoja ja konsertteja on kertynyt valtava määrä ja esiintymiset jatkuvat edelleen harrastuksena.

Jari kertoo aloittaneensa musiikinsoiton 7-vuotiaana pianonsoitolla ja ensimmäiset keikat hän on tehnyt 14-vuotiaana. Jari on käynyt aikanaan musiikkiopiston ja työskennellyt parikymppisenä ammattimuusikkona, kunnes opiskeli musiikinopettajaksi. Sittemmin hän on ollut mukana monen nimekkään suomalaisartistin kuten mm. Matti Eskon, Kari Tapion, Kike Elomaan, Heli Kajasteen ja Merja Raskin orkestereissa.

Suosikkikappalettaan kumpikaan ei pysty määrittelemään. Ohjelmistoa on monta mapillista, Juhani Virta kertoo. Parasta esiintyessä on se, kuinka musiikki koskettaa ja tuo kuulijalle muistoja mieleen. Molemmat kertovat, kuinka sykähdyttävää on huomata erityisesti muistisairaiden hoitokodeissa se, että monet muistavat laulujen sanat, vaikka eivät juurikaan mitään muuta. Myös veteraanien kohtaamiset isänmaallisten konserttien parissa ovat jääneet vaikuttavasti mieliin.

– Sagassa parasta on ihan paras konserttiyleisö ja se että saamme tuoda iloa heille!

 

Musiikki vaikuttaa viihdearvon lisäksi myös ihmisen hyvinvointiin valtavasti. Tiistaina Turun Messukeskuksessa järjestettiin Kehittyvä Vanhustyö -tapahtuma, jossa Teppo Särkämö, neuropsykologian apulaisprofessori luennoi musiikin vaikutuksista ihmisen terveyteen ja millä eri tavoin musiikkia voidaan hyödyntää ikäihmisen kuntoutuksen tukena.  Me täällä Saga Kaskenpuistossa toteutamme monia tilaisuuksia, joissa pääsee nauttimaan musiikista ja sen hyvää tekevistä vaikutuksista! Ensi viikko on erityisesti musiikkipainotteinen. Tule sinäkin mukaan laulamaan ja kuuntelemaan!

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset Kehittyvä vanhustyö koulutuspäivä
Tiistaina sain olla mukana Kehittyvä vanhustyö -tapahtumassa, jossa luennoitiin muun muassa musiikin vaikutuksista ihmiseen monin tavoin.

 

Hyvää viikonloppua ja lämpimät onnittelut kaikille isille sunnuntaina isänpäivän johdosta!

 

Terveisin, ohjaaja Riikka ja Saga Kaskenpuiston asukkaat sekä henkilökunta

Ps. Sunnuntainakin meillä soi livemusiikki klo 12-13 aulakahviossa

 

 

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä