Etusivu > Kuulumiset > Keramiikkanäyttelyssä

20.8.2021

Keramiikkanäyttelyssä

Alussa oli siemen. Vaikuttava Anu Pentikin näyttely kutsui meidät vierailulle Wäinö Aaltosen museoon. Näyttely juhlisti kaikille tutun tuotemerkin Pentikin perustajan puolen vuosisadan mittaista matkaa. Tässä näyttelyssä ei ollut esillä vuosien mittaan valmistuneita esineitä, vaan Pentikin luojan, keramiikkataiteilija Anu Pentikin upeita, uniikkeja, varta vasten tätä näyttelyä tehtyjä taideteoksia. Olimme häkeltyneitä installaatioiden kauneudesta ja kuinka ne puhuttelivat meitä.

Pentikin juhlavuoden näyttely oli upea. Taiteilija oli itse suunnitellut teokset varta vasten tätä näyttelyä ja Wäinö Aaltosen museota varten. Näyttelyn teemana oli ihmisen elinkaari, alkaen lapsuuden kesän voikukkapelloista. Nämä upeat voikukat oli tehty keramiikasta ja niiden jalat vanhan hirsirakennuksen puusta. On arvioitu, että käytetty puu oli itänyt 1400-luvulla!

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset herrasmiehet voikukkapellolla

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset Pentikin näyttelyn voikukkapellon ihastelua

Voikukkapelto kuvasti lapsuutta ja huolettomuutta. Jokainen yksilö oli erilainen.

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset Pentikin näyttelyn voikukkien hahtuvia

Sadat paperiposliiniset voikukan hahtuvat ovat lentäneet maailmalle – aivan kuin nuorukaiset kodin huomasta omaa elämäänsä kohti, kukin omaan suuntaansa.

Näyttelyssä kuljettiin taidokkaasti elämänkaaren teemojen mukaan ja loppu kiteytyi kauniisti taiteilijan miehen Topin sanoihin: 

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset Pentikin näyttelyn loppulause rakkaudesta

 

Upea, vaikuttava näyttely jäi mieliimme ja sydämiimme! 

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä