Etusivu > Kuulumiset > Kevät tekee tuloaan

28.3.2020

Kevät tekee tuloaan

Linnut laulavat, aurinko lämmittää ja mullasta kuuluu kohinaa kun sipulikasvit työntävät varttaan valoa päin. Elämme vuoden parasta aikaa…Ainakin minun mielestäni. Kaikki kauneus on vielä edessä koettavana. Luonnolla on nyt ruuhka aika ja meillä ihmisillä on pysähtymisen aika. Nyt kun pakon edessä joudumme olemaan itseksemme uskon sen kantavan isoa inhimmillisyyden hedelmää. Nyt matkaamme muistoissamme, tutustumme parhaaseen ystäväämme…omaan itseemme. Huomaamme lähimmäisemme ainutlaatuisuuden. Opimme taas unelmoimaan. Arvostuksemme arkeen ja omaan elämään toivottavasti jokaisella kasvaa. Onkohan nyt oman sisimpämme kevätruuhkan aika?

Meillä täällä Saga Kaskenpuistossa käytävät ovat hiljentyneet ja ihmiset oleilevat kotosallaan. Mukavaa on nähdä, että parvekkeet ovat saaneet varaslähdön kesään. Niitä on sisustettu ja mukavia tuoleja sinne viety ja asukkaat nauttivat kevätauringon säteistä. Postilaatikosta juuri kolahti kukkatilaus kaavake, josta voi tilata kevätkukat parvekkeelle kotiin tuotuna ja tietenkin istutusapua meiltä aina saa. 

Fysioterapeuttimme, hoitajat ja ohjaajat pyrkivät päivittäin viemään ihmisiä pienelle kävelylenkille ulkoilmaan. Kaikki haluavat kokea kevään. Iloksemme omaisetkin käyvät piipahtamassa asiankuuluvin varustein pihallamme tervehtimässä omaisiaan. Taidetaan tänä keväänä tehdä aikaisuus ennätys ulkoilma kahvittelulle.

Asukkaat ulkoilevat.

Nyt jaoimme asukkaille tuolijumppa ohjeiden lisäksi ”lukujärjestyksen”, jolla koitamme aktivoida ihmisiä liikkumaan, lukemaan, kuuntelemaan ja muita virikkeitä tekemään. Haastamme myös seuraamaan säätä ja löytämään joka päivästä jonkun kohokohdan.

Koitetaan oppia nauttimaan tästä ajasta kun saadaan olla vaan.

Kevätterveisin Melina,
Saga Kaskenniityn ja -puiston vapaa-ajan ohjaaja ja perushoitaja.

Jaa kuuluminen somessa