Etusivu > Kuulumiset > Kotijumppaa fysioterapeutin ohjeistuksella

15.4.2020

Kotijumppaa fysioterapeutin ohjeistuksella

Saga Helapuiston fysioterapeutti Karoliina kannustaa asukkaitamme jumppaamaan kotioloissa – jumppa pitää niin mielen kuin kehon virkeänä ja fysioterapeutin ohjeet antavat hyvät vinkit toimintakyvyn päivittäiseen ylläpitämiseen.

Karoliina jakoi asukkaille kotijumppaohjeita heti poikkeustilan alkuvaiheilla. Poikkeustilanteen vuoksi liikkuminen rajoittuu nyt sinne omaan kotiympäristöön. Mitä vähemmän lihaksia käytetään, sitä nopeammin ne heikkenevät. Tästä syystä omassa kodissa kannattaakin pysyä mahdollisimman aktiivisena turvallisuus muistaen, kertoo Karoliina.

Karoliina muistuttaa myös, että sohvalle ja vuoteeseen ei kannata jäädä. Yön levon jälkeen kannattaa nousta sängystä ja jatkaa arkea mahdollisimman normaalisti kotioloissa. Istumista pitäisi päivän aikana tauottaa mahdollisimman paljon, vähintään puolen tunnin välein. Tämä omasta perusliikkumisesta huolehtiminen siis jumpan lisäksi.

Ohessa Saga Kanalinrannan Mikko Setälän ohjeistus hyvään perusliikkeeseen eli tuolilta ylösnousuun:

Tuolilta ylösnousu on myös hyvä lihaskuntoharjoitus. Aseta tuoli seinää vasten. Kumarra ylävartaloasi eteenpäin ja nouse seisomaan. Auta käsillä reisistä tarvittaessa. Istuudu rauhallisesti jarruttaen takaisin tuolille. Muistathan ottaa huomioon turvallisuuden. Katso alla olevat kuvat liikkeen vaiheista.

Sagan fysioterapeutti ohjeistaa kotijumppaa ikäihmisille
Sagan fysioterapeutti ohjeistaa kotijumppaa ikäihmisille turvallisesti

Jaa kuuluminen somessa