Etusivu > Kuulumiset > Leeni ja Leena ovat viihtyneet Saga Kaskenpuistossa yli 25 vuotta

15.10.2021

Leeni ja Leena ovat viihtyneet Saga Kaskenpuistossa yli 25 vuotta

Saga Kaskenpuistossa juhlitaan Sagan päivänä 17.10 asukkaita ja henkilökuntaa. Päivän kunniaksi talo huomioi yli 10 vuotta palvelleet henkilökunnan edustajat sekä valmistusvuonna muuttaneet asukkaat. Asukkaamme Leeni sekä siistijämme Leena ovat viihtyneet palvelutalossa sen avautumisesta asti.

”Parasta on oma rauha ja talon vapaa-ajanohjelmat”

Leeni Johansson, 95 vuotta, muutti Saga Kaskenpuistoon ensimmäisten joukossa vuonna 1995. Talo ei ollut Leenin muutettua edes täysin valmis vaan tiloja vielä viimeisteltiin ja laitettiin.

– Muutin taloon yhdessä mieheni kanssa. Kun mieheni sairastui kotona asuminen kävi haastavaksi. Ehdimme asua täällä yhdessä kaksi vuotta. Kokoajan olen asunut tässä samassa asunnossa, Leeni tuumaa.

Leeni nauttii olostaan Saga Kaskenpuistossa. Talon sijainti on Leenin mieleen, sillä kaupunginosa on tuttu koska aiempi koti sijaitsi Saga Kaskenpuiston lähistöllä.

– Täällä on parasta oma rauha ja vapaa-ajanohjelmat, jos vain jaksaisin vielä olla ohjelmissa mukana. Tämä on kiva paikka ja suosittelen taloa ehdottomasti muillekin. Apua saa aina kun tarvitsee, mutta silti oma valinnan vapaus säilyy. Saga Kaskenpuisto on viihtyisä talo ja sen takia olen täällä ollutkin näin kauan. Mitään ei tarvitse tehdä – saa vain nauttia, kertoo Leeni hymyillen.

”Viihdyn täällä kovin ja tykkään työstäni”

Siistijä Leena on myöskin pitkän linjan sagalainen. Alun perin Leena muutti Turkuun miehensä perässä. Työt Saga Kaskenpuistossa hän aloitti elokuussa 1995. Tuolloin talo oli ollut pystyssä vain kahdeksan kuukautta.

– Huomasin Saga Kaskenpuistossa avoinna olevan työpaikan. Saga vaikutti kutsuvalta ja kivalta paikalta, sillä tykkään olla ikäihmisten parissa. Koulutukseni vastasi työtä täydellisesti, Leena sanoo.

Siistijän työssä näkee omien käsiensä jäljen. Töiden ohessa Leena kyselee asukkaiden kuulumisia ja pitää vuorovaikutuksesta asukkaiden kanssa. Asukkaiden tyytyväisyys puhtaaseen kotiin ja ympäristöön antaa Leenalle hyvän mielen.

– Saan tehdä työssäni kaikkea monipuolisesti. Työnkuvaani kuuluu kotisiivousta, pyykinpesua ja tiettyjen yleisten tilojen puhtaanapitoa. Meillä on täällä talossa hyvä henki ja erittäin viihtyisä työympäristö. Viihdyn täällä kovin ja tykkään työstäni, Leena päättää.

Sunnuntaina vietettävän Sagan päivän kunniaksi Saga Kaskenpuiston väki nauttii lounaan yhteydessä täytekakkukahvit. Iltapäivällä taloa viihdyttää sellotrion konsertti.

 

Jaa kuuluminen somessa