Etusivu > Kuulumiset > Lotta Svärd 100-vuotta juhlanäyttelyssä

24.9.2021

Lotta Svärd 100-vuotta juhlanäyttelyssä

”Illoin kynttilät siellä kun syttyy, unelmissain ma siell’ olla saan. Aatos taas aikaan menneeseen kulkee, kotiin kauaksi kaipuu niin käy…” Nämä kauniit sävelet johdattivat meidät tiistairetken teemaan. Kävimme tutustumassa Paimion kaupungintalon aulaan koottuun Lotta Svärd 100-vuotta juhlanäyttelyyn.

Järjestön perustamisesta on tänä vuonna kulunut siis sata vuotta ja halusimme tutustua Paimiossa juhlavuotta kunnioittavaan näyttelyyn. Muutamat asukkaamme ovat toimineet lottana tai pikkulottina ja monen läheisiin on kuulunut lottia: äiti, sisar, anoppi. Näyttelyn ovat koonneet Anna-Liisa Järvinen ja Marja Mäenpää. Mielenkiintoisessa näyttelyssä oli esillä monipuolisesti esineitä, tietoa ja muistoja. 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto Lotta Svärd 100-vuotta juhlanäyttelyssä Paimion kaupungintalolla
Vaikuttava juhlanäyttely välittää jälkipolville tärkeää historiaamme ja muistoja.

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto Lotta Svärd 100-vuotta juhlanäyttelyssä Paimion kaupungintalolla näyttelyvitriiniä tutkimassa
Näyttelyvitriinit tutkittiin hyvin tarkkaan

 

Ryhmämme otettiin vastaan mitä suurimmin sydämin. Liikuttavan tervetulopuheen, näyttelykierroksen ja kahvittelun jälkeen näyttelyn kokoajat muistivat mukana olleita pikkulottia ruusuin. Ele kosketti niin ruusun saajia kuin antajiakin.

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto Lotta Svärd 100-vuotta juhlanäyttelyssä kaikki mukana olleet pikkulotat saivat ruusun muistoksi tästä retkestä
Pikkulottana toiminut asukkaamme ja näyttelyn kokoajat Marja Mäenpää (keskellä) sekä Anna-Liisa Järvinen yhteiskuvassa

 

Vaikuttuneina näyttelystä ja muistot, kunnioitus sekä arvostus sydämissämme lähdimme kotimatkalle. Lämpimät kiitokset vielä meidät vastaanottaneelle komitealle ystävällisyydestä ja huolenpidosta. Sekä kaikkein suurin kiitoksemme ja onnittelumme Lotta Svärd Säätiölle 100-vuotisjuhlavuodesta ja suuresta työstä isänmaamme hyväksi!

 

Toivottavat Saga-palvelutalo Kaskenpuiston retkeläiset ja vapaa-ajanohjaaja Riikka

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä