Etusivu > Kuulumiset > Moderni nainen – retki Turun taidemuseoon

21.8.2022

Moderni nainen – retki Turun taidemuseoon

Vielä on kesäretkiä jäljellä ja tällä viikolla olikin taiteen sekä kulttuurin vuoro. Lähdimme asukastoiveen innoittamana yhdessä naapuritalon asukkaiden kanssa Turun taidemuseoon, jossa on esillä hyvin mielenkiintoinen näyttely. Tutustuimme oppaan johdolla neljän aikansa uraauurtavan naistaiteilijan keskeisimpiin teoksiin, tyyleihin, aikakauteen ja elämään. Paljon mielenkiintoista kuultavaa ja opittavaa!

Näyttely Moderni nainen esittelee neljän upean taiteilijan: Helene Schjerfbeckin, Ellen Thesleffin, Sigrid Schaumanin sekä Elga Sesemannin roolia suomalaisessa taiteessa 1900-luvun vaihteessa ja sen ensi vuosikymmeninä. He olivat ennakkoluulottomia, kulkivat vahvasti omaa polkuaan ja loivat uusia tyylejä aikakautensa modernina naisina yhteiskunnallisten, poliittisten ja kulttuuristen muutosten keskellä. He osoittivat myös sen, kuinka naisen oli mahdollista luoda itsenäinen ura taiteilijana. Tätä kaikkea tämä näyttely edustaa vielä 28.8. asti upeassa Turun taidemuseossa.

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset kesäretki taidemuseoon moderni nainen Thesleffin tauluja ihastelemassa
Asiantuntevan oppaan johdolla teokset ja taiteilijoiden elämät avautuivat paljon laajemmin, kuin itsekseen kiertämällä. Opimme paljon uutta ja arvostus erityisesti näitä uraauurtavia naistaiteilijoita kohtaan kasvoi hurjasti! Ja ajatelkaas – ne taulut näyttelystä, jotka kuuluvat Turun taidemuseon kokoelmiin, ovat hankittu aikanaan oman aikansa modernina taiteena! Upeaa uskaliaisuutta sen ajan vaikuttajilta!

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset kesäretki taidemuseoon moderni nainen opastettu kierros Turun taidemuseossa
Turun taidemuseon henkilökunta palveli ja piti ryhmästämme hyvää huolta. Saimme rauhassa tutustua näyttelyyn oman ryhmän kesken. Kiitos koko henkilökunnalle huolenpidostamme!

 

Tällä viikolla kiersimme myös aamulenkin lähialueellamme ja huomasimme, kuinka talomme viereen onkaan noussut kukkaketo!

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset niittykukkia talomme vieressä
Esteettömyys on tärkeää sekä retkillämme että lähialueella liikuttaessa. Täten avautuvat elämykset mahdollisimman monelle asukkaillemme!

 

Tästä on hyvä jatkaa uusiin seikkailuihin! Ensi viikolla torstaina 25.8. juhlimme kesän päätöstä pihajuhlassamme. Tervetuloa myös omaiset ja läheiset!

 

Ystävällisin terveisin ohjaajat Riikka ja Melina 

 

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä