Etusivu > Kuulumiset > Onni on vanheta – yhdessä!

12.10.2020

Onni on vanheta – yhdessä!

Syksyn teemaviikoista meille Sagalaisille mieluisa ja omakohtainen on lokakuun vanhusten viikko. Viikkoa on vietetty jo pitkään eri aihein. Tämän vuoden teemana on Onni on vanheta. Tarkoituksena on muistuttaa, että ikääntymisessä on paljon hyviäkin puolia. Vaikka askel voi hidastua, mahdollisuus on silti viettää aktiivista ja mielekästä elämää. Saga-palvelutalot tarjoavat juuri tähän upean vaihtoehdon, jossa palvelut auttavat sekä helpottavat arkea ja taloissa järjestettävä monipuolinen harrastus-ja kulttuuritoiminta antaa mahdollisuuden iloon, toimeliaisuuteen, ystävyyteen ja yhdessäoloon.

Kauniita kukkia omasta puutarhasta. Nämä kukat olemme yhdessä istuttaneet, kesän kastelleet ja hoivanneet kukoistukseen.

 

Vanhusten viikolla on ollut erityisen paljon ohjelmaa. Olemme pelanneet korttia ja bocciaa, jännittäneet bingossa, pohtineet kiperiä kysymyksiä tietovisassa, jumpanneet, tehneet kädentaitoja, kuunnelleet asukkaille tärkeitä toivekappaleita ja nauttineet vierailijoista, jotka esityksillään ovat ilahduttaneet meitä. Saimme laulaa yhdessä Arja Lylyn johdolla, kulttuuriantropologi ja taidekasvattaja Helbe Pajari vei meidät luennollaan saunapolulle ja saunan historiaan. Aihe kosketti monia; löytyi asukkaita, jotka olivat syntyneet saunassa. Muisteltiin, kuinka saunottiin lapsena perheen kanssa, isä kantoi pyyhkeeseen kiedottuna sisälle tupaan ja kuinka hyvältä ne saunakahvit maistuivatkaan.. Pääsimme myös kuulemaan tuttuja kansanlauluja Eira Tähtisen ja Riikka Markun konsertissa. 

Olemme myös ulkoilleet ahkerasti. Vie vanhus ulos -kampanja on kannustanut ulkoilemaan ja mukavassa seurassa toisten asukasystävien ja vapaa-ajanohjaaja Riikan kanssa ulkoilu on ollut turvallista ja kivaa! 

Saga Care Finland Saga Kaskenpuisto ulkoilupäivä Vie vanhus ulos
Fysioterapeuttimme Hannun johdolla teimme pienen alkuverryttelyn ennen ulkoilupäivän rastitehtäviä

 

Torstaina kampanja huipentui yhteiseen Iäkkäiden ulkoilupäivään. Kiersimme taloa ja teimme erilaisia rastitehtäviä. Halasimme puita, venyttelimme, kokeilimme kulkea mutkittelevaa viivaa pitkin ja kurottelimme puiden oksia. Juuri kun olimme nauttineet lämmintä marjamehua, sadekuuro ripsautti pisaroita ja lähdimme sisälle vielä tuolijumppaan. Iloa ja hymyjä meillä riitti!

Saga Care Finland Saga Kaskenpuisto ulkoilupäivä Vie vanhus ulos
Yhtenä rastitehtävänä oli kokeilla tarkkuutta kapealla ja mutkittelevalla viivalla

Vanhusten viikkoon osui myös meidän henkilökuntamme ensiapu- ja palokoulutukset, jotka käymme joka vuosi. 

Saga Care Finland Saga Kaskenpuisto ea- ja palokoulutus 2020
Alkusammutusharjoitus onnistui mallikkaasti

Yhdessä eläen, arjesta iloiten ja toisiamme tukien saamme nauttia elämämme päivistä täällä Saga Kaskenpuistossa! Meillä onni on vanheta yhdessä!

 

Toivotan sinutkin mukaan iloiseen joukkoomme!

 

Riikka, Saga Kaskenpuiston vapaa-ajanohjaaja

 

 

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä