Etusivu > Kuulumiset > Parvekejumppaa!

20.5.2020

Parvekejumppaa!

”Pidä tukevasti molemmilla käsillä kiinni kaiteesta ja nosta polvia ylös vuorotahtiin!” Iloinen ääni kaikuu kovaäänisistä Säkkijärven polkan antaessa reippaan tahdin liikkeille. Olemme nyt ottaneet ohjelmistoon parvekejumpat tukeaksemme asukkaittemme fyysistä kuntoa ja toimintakykyä. Parvekejumppa myös piristää mieltä ja on mukava nähdä asukastovereita toisilla parvekkeilla. Ja näin ohjaajan näkökulmasta on ollut aivan upeaa nähdä asukkaiden ilo ja reippaus, kun olemme saaneet liikkua turvallisesti yhdessä!

Idean parvekejumppiin saimme toukokuun alussa, kun Pohjola Vakuutus ja Pohjola Sairaala järjestivät yhdessä paikallisen jumppaseuran, Lahjan Tyttöjen kanssa taloissamme Sporttivartti –tempauksen. Tempauksessa vetäjän ja yhdeksän esivoimistelijan johdolla kokeilimme, miten saisimme järjestettyä parvekejumppaa; olisiko siitä meidän asukkaillemme iloa ja kiinnostusta.

Upea jumppahetki Turun Saga-palvelutalossa koronasta huolimatta
Lahjan Tyttöjen vetämä parvekejumppatempaus oli jymymenestys!
 

Parvekejumppatempaus ylitti kaikki odotukset! Lähes joka parvekkeelta löytyi asukas, joko jumppaamassa tai kannustamassa. Saga-palvelutalon omat fysioterapeutit olivat mukana avustamassa asukkaita parvekkeille – toteutimme tempauksen yhdessä suurella sydämellä! Kiitos Lahjan Tytöt ja Pohjola Vakuutus, että mahdollistitte meille tämän tapahtuman ja aktivoitte asukkaamme ilolla ja liikkeillä!

Nyt me ohjaajat pidämme parvekejumppaa joka viikko. Samoin olemme soittaneet levyjä jokaisessa siivessä siten, että asukkaat saavat kuunnella musiikkia ovi avoinna omassa kodissaan. Sydäntä lämmittää, että talossa on elämää!

Turvallista ulkoilua korona aikana palvelutalossa
Parvekejumppaa pidettiin talomme jokaisella sivulla, jotta jokainen asukas pääsi liikkumaan turvallisesti omalla parvekkeellaan.
 

Tässä vielä asukkaidemme kommentteja sporttihetkestä:

”Hieno ajatus ja toteutus! Just jetsulleen oli tilaa, auringon valoa, jumpasta tuli hyvä olo ja se virkisti mieltä ja kroppaa. Kiitos!”

”Tämä jumppa toi paljon iloa ja vetreyttä tähän ikävään aikaan. Ilmakin vielä suosi meitä. Kiitos!”

”Mukavaa yhteisöllisyyttä kohottava tapahtuma pitkän karenssiajan ikävystyttämien seniorien arjen virkistämiseksi. Kiitos järjestäjille!”

Aurinkoisin kevätterveisin, 

Riikka
Saga Kaskenpuiston vapaa-ajanohjaaja

Liikuntaa koronasta huolimatta palvelutalossa Turku Saga-palvelutalot

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä