Etusivu > Kuulumiset > Sykähdyttäviä kulttuurielämyksiä Runon- ja suven päivän teemaan

6.7.2023

Sykähdyttäviä kulttuurielämyksiä Runon- ja suven päivän teemaan

Saga Kaskenpuistossa koettiin tällä viikolla suuria sykähdyttäviä hetkiä. Saimme olla todistamassa ensiesitystä laulusta, jonka asukkaamme Arja Lyly (oik) oli säveltänyt asukkaamme Veikko Karskelan (kolmas oikealta) runoon. Mukana esityksen toteutuksessa oli myös asukkaamme Hannu Sundqvist ja vierailevana tähtenä lausuntataiteilija Riitta vasenkari (kuvassa vasemmalla). Esitys kuultiin osana keskiviikon musiikkihetkeä, jonka Arja ja Hannu sekä Riitta toteuttivat. Itse Suven ja runon päivänä saimme vieraita Kaarina Teatterista. He esittivät meille Eino Leinon runoja sekä suomalaisia ikivihreitä kappaleita.

Lintuset

Niin ne pienet lintuset, nuo harmaat varpuset

aamusta iltaan pensaassaan, nauravat ja tirskuvat

 

laulavat auringolle, kesän lämmölle.

On hauska tirskahdella, katsella kukkien hurmaa.

 

Päivä onnenkaunis, valoa tulvillaan. 

Kattaa kukat maat ja mannut, peittäen kaiken tuoksuillaan.

 

On kesä lämpöinen, kylpee auringossa maa. 

Kukkii mielet, kukkii kedot, asuu onni luonamme.

 

Veikko Karskela, Saga Kaskenpuiston asukas (runo julkaistu Veikon luvalla)

 

Veikko on ahkera runojen kirjoittaja, niitä on kotona isot pinot. Tämän runon Arja sävelsi ja sovitti kitaralle sekä sellolle. Myös runon tekijälle tilaisuus oli jännittävä; Veikko sai kuulla laulun ensimmäistä kertaa keskiviikon kesäsäveliä -tuokiossa.

”Oli uskomattoman upea hetki, kun sain kuulla tämän esityksen. Tämä oli enemmän, mitä olisin voinut ajatella!” Veikko kehui säveltäjää ja esittäjiä.

Arja kertoi saaneensa Veikolta nipun runoja ja tämä runo valikoitui sieltä aika nopeasti. Loppusoinnuton runo ei ole ihan helpoin sävellettävä, Arja lisää, mutta tässä runossa oli kivasti kuvattu kesää ja lintusia, siitä se melodia sitten lähti. Sävellys oli siis osa kokonaisuutta, jossa kuulimme erilaisia kesäisiä kappaleita. Hannu on innostunut pitkän tauon jälkeen sellon soittamisesta ja he olivatkin Arjan kanssa harjoitelleet ahkerasti. Kruununa kokonaisuudessa oli Arjan ystävän, lausuntataiteilija Riitta Vasenkarin esittämät runot kuulluista kappaleista.

”On äärettömän hienoa huomata, kuinka meille muuttaneet asukkaat löytävät toisensa ja yhdessä innostuvat, alkavat kehittää jotain uutta ja onnistuvat! Ja tietysti tuovat iloa muille asukkaille. Tämä luo yhteenkuuluvaisuutta, merkityksellisyyttä ja mielihyvää meille kaikille!”, summaa vapaa-ajanohjaaja Riikka. ”Olen niin ylpeä heistä!” 

Tutkitusti kulttuuri luo hyvää oloa ja iloa, jopa lisää elinvuosia. Siksi Saga-palvelutalo Kaskenpuistossa on aktiivinen ympäristö; mahdollisuus harrastaa ja olla yhdessä. Viikoittaiset esiintyjät koetaan tärkeäksi ja erilaiset retket turvallisessa ryhmässä piristävät mieltä. Kesän tiistairetket täyttyvätkin vauhdilla. Tämän viikon Ruissaloretkelle oli 30 paikkaa ja lopulta meitä lähti 42. Onneksi saimme lyhyellä varoituksella vielä yhden lisätaksin, jotta kaikki halukkaat pääsivät matkaan.

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset retkellä Ruissalon kylpylässä
Ruissalon kylpylässä saimme kuulla Leena Laihosen esitelmän Ruissalosta ja huvilakulttuurista. Kävimme piipahtamassa myös yläravintolassa. Lopuksi nautimme herkulliset päiväkahvit aulakahviossa. Joskus retki imaisee mukaansa, ettei muista napata kuvia. Onneksi sain yhden herran hihasta kiinni ja ikuistettua hänet ihailemassa maisemia.

 

Runon ja suven päivänä meille tuli vierailulle seitsenhenkinen seurue Kaarina Teatterista. He ovat jo 20 vuotta esittäneet tänä päivänä runo ja laulukoosteen teatterilla. Nyt saimme heidät vierailulle ilahduttamaan asukkaita. Encorekin pyydettiin!

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset Runon ja suven päivän esitys Kaarina Teatterin väki

 

 Valtavin aplodein kiitimme viikon esiintyjiä. On se sitten ihanaa olla ja elää täällä Saga Kaskenpuistossa! Saamme kokea yhdessä upeita hetkiä! Kannattaa rohkeasti tulla mukaan!

 

Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille!

T. vapaa-ajanohjaaja Riikka ja Saga Kaskenpuistolaiset

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä