Etusivu > Kuulumiset > Tervetuloa kesä ja kesäretket!

5.6.2022

Tervetuloa kesä ja kesäretket!

Me täällä Turun Saga-palvelutalo Kaskenpuistossa olemme ottaneet askeleen keväästä kohti kesää. Pitkä talvi rasituksineen ja pandemian tuomine haasteineen ovat vihdoin takana päin. Valo ja luonnon puhkeaminen vehreyteen tuovat meille uutta energiaa, joka näkyy talossamme kaikkialla. Asukkaiden iloiset hymyt ilahduttavat meitä työntekijöitä ja vastaamme hymyihin maskiemme takaa. Asukkaat tapaavat innolla toisiaan ja osallistuvat järjestettyihin ohjelmatuokioihin. Nyt olemme päässeet järjestämään jo retkiäkin! Kuinka nautimmekaan kesästä!

Kutsumme kesän retkiä tiistairetkiksi, koska se on retkipäivämme. Pyrimme järjestämään retken joka viikko eri kohteisiin. Nyt myös omaiset ovat tervetulleita mukaan! Retket järjestetään yhdessä naapuritalomme Saga Kaskenniityn kanssa. Retkeily on osallistujille vaivatonta ja olemme saaneetkin paljon kiitoksia retkiemme monipuolisuudesta ja helppoudesta. Taksi tai bussikuljetus vie meidät ovelta kohteeseen ja tuo takaisin kotiin. Ja me ohjaajat kyllä avustamme ja pidämme huolen!

Teatteriretket ovat hyvin suosittuja ja odotettuja. Syksylle olemme tilanneet paikat moneen näytökseen. Saimme toukokuussa kokea Turun Kaupunginteatterin Kaksi Paavia, joka huikaisi upeilla näyttelijänsuorituksilla. Hyvät paikat katsomossa ja herkulliset väliaikatarjoilut jäivät muistoihimme. Tulossa tälle kesälle on tietenkin kesäteatteri Piikkiön Sipilänmäessä. ”Mistä rakkaus alkaa?” näytelmää tahdittaa ikivihreät Paul Ankan kappaleet!

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset kesäretki Kuhankuonolle esteetön Karpalopolku ja hienot kulkusillat

Nautimme suuresti ulkoilemisesta ja saamme luonnosta valtavasti voimaa ja iloa. Olemme jo monena vuonna käyneet retkeilemässä Kurjenrahkan kansallispuistossa. Turun pohjoisosassa sijaitseva luonnonsuojelualue tarjoaa ulkoilijalle upeat puitteet ja mahdollisuudet. Kansallispuistossa kulkevat merkityt reitit liittyvät hyvin alueen ulkopuoliseen Kuhankuonon retkeilyreitistöön. Ne muodostavat yhdessä yli 150 kilometrin pituisen reittikokonaisuuden. Viime syksynä valmistunut vaativa, esteetön 1,7 km rengasreitti sopii meille loistavasti. Koko reitti on kuljettavissa pyörätuolilla ja rollaattorilla. Muutaman reitille osuneen nousun takia reitti on luokiteltu vaativaksi ja me ohjaajat avustamme luonnollisesti pyörätuolilla liikkuvia. Opastuksessa on huomioitu myös näkövammaiset.

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset kesäretki Kuhankuonolle esteetön Karpalopolku
Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset kesäretki Kuhankuonolle esteetön Karpalopolku suolla
Kävimme Kuhankuonolla viime syksynä ja silloin asukkaat kovin toivoivat, että lähtisimme uudelleen kun kevät koittaa. Ja niinhän me teimme!

 

Karpalopolkua täydentävät Kurjenpesän esteettömät palvelut ja nuotiopaikat, jossa mekin patikkakierroksen päätteeksi nautimme herkulliset grillimakkarat.

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset kesäretki Kuhankuonolle herkulliset makkaraeväät

 

 

Tämän viikon retki oli kovin odotettu ja toivottu päiväristeily uuden uutukaisella Viking Glory aluksella. Olimme laineilla lähes 30 asukkaan voimin. Nautimme upeasta aamiaisesta, viihteestä, maisemista, laivan kauniista sisustuksesta ja hyvästä tunnelmasta. Maarianhaminassa vaihdoimme laivaa ja kotimatkan aloitimme buffet-päivällisellä. Loppumatka menikin ostosten parissa ja tanssin pyörteissä legendaarisen Eino Grönin tahdissa. Paljon muistoja herättävä matka ja paljon saimme muisteltavaa tulevaan.

 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset kesäretki päiväretki Viking Glorylla
Uusi, maaliskuussa liikennöinnin aloittanut Viking Glory, oli kyllä hieno alus! Kyllä meillä oli yhdessä niin mukavaa!

 

Ensiviikolla lähdemme bussiretkelle Taivassaloon Järppilän-kartanoon, jossa tutustumme kartanon vaiheikkaaseen historiaan. Kesään kuuluu myös toriretki, joka vihdoin alkaa olla remontin jäljiltä valmis. Saamme taas kokea ainutlaatuisen torihengen, tuoreiden tuotteiden tuoksun ja torikauppiaiden ilon. Naantalin Tasavallan presidentin kesäasunto Kutarannan puutarha on myös retkilistallamme tänä kesänä, koska syksyllä puutarha menee remonttiin ja on suljettuna muutaman vuoden.

Torstaina toivotimme kesän tervetulleeksi, joten tästä se alkaa: ihana kesä! Paljon kaikkea koettavaa on luvassa! Seuraa viikko-ohjelmaa ja osallistu! Tämän viikon ohjelman löydät tästä

 

Olet sydämellisesti tervetullut viihtymään retkille ja tapahtumiin!

 

Kesäisin terveisin me vapaa-ajan ohjaajat Melina Saga Kaskenniitystä ja Riikka Saga Kaskenpuistosta

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä