Etusivu > Kuulumiset > "Tervetuloa vaan minä olen jo täällä yhdeksän vuotta ollut!”

1.6.2021

"Tervetuloa vaan minä olen jo täällä yhdeksän vuotta ollut!”

Pentti Heinonen, 95-vuotias rintamaveteraani, on asunut Saga Palvelutalo Helapuistossa jo yli yhdeksän vuotta. Pentti muutti Saga Helapuistoon ensimmäisenä asukkaana. 95-vuoteen on mahtunut paljon niin iloja kuin suruja, tästä huolimatta Pentti ei ole elämässään jäänyt murehtimaan liikoja.

”Minulla on sellainen luonne, että mukaudun hyvin kaikkeen. Tässä elelen näitä eläkepäiviä ja pientä jotain ohjelmaa on aina olemassa”, kertoo Pentti

Vuosien varrella Pentti on ollut aktiivisesti mukana talon toiminnassa. Pentti onkin monelle asukkaalle tuttu näky esimerkiksi tuolijumpasta.

”Olen seitsemän vuotta vetänyt tuolijumppaa täällä. Asukkaiden kesken se oli suuri ja kovin tykätty tapahtuma. Parhaimmillaan minun jumppaani on osallistunut 37 henkilöä! Vielä välillä ihmiset kysyvät, että jaksaisitko sinä vielä, mutta kyllä se taitaa olla minulta jo taaksejäänyttä. Se on ollut mieluisaa minulle, talon asukkaille sekä johdolle, he ovat olleet erittäin tyytyväisiä”, toteaa Pentti.

Aktiivinen elämäntapa

Pitkän elämänsä aika Pentti on ennättänyt harrastamaan yhtä sun toista. Keilausta hän on harrastanut hyvällä menestyksellä yli 50 vuotta, tästä kertovat palkinnot jotka koristavat Pentin olohuoneen kirjahyllyä.

”Keilaus oli minulle rakas harrastus. Minulla on esimerkiksi kaksi Suomen mestaruutta ja kolme Helsingin mestaruutta. Elämästäni olen keilannut 55 vuotta. Nyt viime aikoina minä en ole enää mennyt. Tai olisin voinut mennäkin, mutta kun pallo on muuttunut niin kauhean painavaksi, että ei enää jaksa”, naurahtaa Pentti.

Nykyään Pentti on tuttu näky niin televesiosta kuin mainoksistakin. Myöhemmin kuvioihin on tullut myös omien filmien kuvaus, jonka myötä Pentti on perustanut oman YouTube –kanavan. Kanavalta löytyy kymmeniä Pentin käsikirjoittamia filmipätkiä ja parhaimmillaan videot ovat saaneet yli tuhat katselukertaa!

”Mullahan on pitkän aikaa ollut oma YouTube-kanava. Naisystävän kanssa tehdään yhdessä videoita. Juuri tänään katselin, kun ihmiset olivat laittaneet kommentteja, paljon tulee kehuja”, Pentti kertoo iloisesti.

Asunnon näkymissä on tunnearvoa

Pentti kertoo olevansa tyytyväinen omaan asuntoonsa, jossa on olohuoneen ja keittiön lisäksi erillinen makuuhuone, suuri kylpyhuone sekä parveke. Pentti on aikoinaan ottanut asunnon valinnassa huomioon asunnon näkymät, joilla onkin Pentille tunnearvoa.

”Kun parvekkeelta käännän katseeni vasemmalle, niin siellä on minun syntymäkotini, eihän se sieltä varsinaisesti näy, kun siellä on puita ja muita, mutta minä näen missä se suurin piirtein on. Keittiön pienestä ikkunasta sen sijaan näen suurin piirtein missä, vuonna 1958 rakentamani omakotitalo on. Nämä näkymät tuovat tähän asuntoon tunnearvoa”, kertoo Pentti.

”Tervetuloa vaan!”

Kysyimme Pentiltä, mitä hän haluaisi sanoa niille omassa kotona asuville, jotka vielä harkitsevat palvelutaloon muuttoa.

”Kyllä tänne kannattaa muuttaa, koska täällä on kaikki palvelut ja hyvä henkilökunta, avuliaita ja kilttejä ihmisiä. En minä löydä mitään syytä, et tarvis sanoa, että täällä olisi jotain mikä ei olisi kivaa, että tervetuloa vaan minä olen jo täällä yhdeksän vuotta ollut!”, tuumaa Pentti iloisesti.

Tutustu Pentin YouTube –kanavaan täällä

Jaa kuuluminen somessa