Etusivu > Kuulumiset > Tonttuja siellä, tonttuja täällä!

19.12.2022

Tonttuja siellä, tonttuja täällä!

Punainen nuttu ja punainen lakki, niitä on vilissyt talossamme koko viikon. Joka päivälle ohjaajamme Riikan johdolla on suunniteltu sekä toteutettu monipuolista jouluohjelmaa. Esiintyjiä, vieraita ja oman talon väkeä on ollut estradilla ja olemme nauttineet suuresti!

Viikkomme alkoi hauskalla tonttujumpalla, jossa fysioterapeuttimme Sarin liikkeet vetreyttivät. Teimme venyttäviä ja voimaannuttavia liikkeitä yksin ja yhdessä mukavan joulumusiikin tahdissa. 

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset tonttujumppa haara perus
”Venytä, venytä, jousta, jousta. Kyykkyyn mene ja yritä nousta. Heiluta kättä, nosta jalkaa, siitä se hyvä joulu alkaa!”

 

Tiistaina vietimme Lucian päivää. Pahimpaan korona-aikaan kun ei saanut tulla esiintyjiä, loimme oman Lucia-kulkueen omista ihanista asukkaistamme. Tämä oli niin pidetty, että edelleen asukkaiden toiveena oli asukkaista koottu Luciakulkue. Nämä upeat leidit kiersivät koko talon ilahduttaen kanssa-asujia sekä omaisia. Lopuksi lauloimme yhdessä Maa on niin kaunis aulassamme.

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset Lucialeidit 2022
”Taivaalla tähtivyö, kirkkaana loistaa. Viestiä jouluyön, tuikkeensa toistaa.” (Suom. sanat Erkki Ainamo)

 

Viikkoon mahtui myös lämminhenkinen joulujuhlamme, jonka maestrona toimi Arja Lyly. Juhlassa esiintyi asukkaista koottu kuoro, oli runoja, istumatanssiesitys sekä yhteislauluja. Lopuksi herkuttelimme joulupuurolla!

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset joulujuhla2022
”Joulumaa on muutakin kuin tunturi ja lunta. Joulumaa on ihmismielen rauhan valtakunta. Eikä sinne matka silloin kovin kauan kestä, joulumaa jos jokaiselta löytyy sydämestä!” (Vainio, Kalaoja)

 

Joulutansseissa tanssilattia täyttyi asukkaista ja tanssiseura Sekahaun tanssittajista. Musiikista vastasi aina yhtä iloiset ja reippaat Maarit Haapasaari ja Timo Heinonen.

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset joulutanssit ja tohvelit narikassa
Tohvelit ja tossut saivat jäädä, kun laitoimme joulutansseissa jalalla koreasti!
Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset joulutanssit ovelta
Näin kutsuvalta näytti aulamme ulkoa käsin, kun tanssittiin. ”Vain valkeata joulua, mielessäin ootan minä vain. Sillä hangen hohteessa vain joulurauhan tunnen rinnassain.” (Irving Berlin)

 

Saimme myös pitkästä aikaa läheisen päiväkodin pikkutontut vierailulle. Reippaat eskarit ja viskarit esiintyivät asukkaillemme ja voi kuinka lapset toivat asukkaillemme iloa ja piristystä! Kyllä teitä oli kaivattu!

Saga Care Finland Oy Saga palvelutalo Kaskenpuisto kodin kuulumiset pikkutontut vierailulla
”Pikkuinen tonttu hyppeli näin, jalassa tossut väärinpäin. Pikkuinen tonttu hyppeli näin, tästä se joulu alkaa!” 

 

Viikkomme kruunasi vielä viikonloppuna esiintyvät Turun Lausuntakerho yhdessä Laulun ystävien Weteraani Weljien kanssa sekä sunnuntaina neljäs adventtikynttilä syttyy sykähdyttävän sopraanon Marion Mellnikin joulukonsertin myötä.

Paljon esityksiä ja ohjelmaa on luvassa vielä ennen joulun pyhiä. Silloin on hyvä nauttia ravintolamme sekä aulakahvion joulun herkuista sekä yhdessäolosta. 

 

Jaa kuuluminen somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä