Etusivu > Ajankohtaista > Tarinoita ystävyydestä

2.2.2024

Tarinoita ystävyydestä

Saga-palvelutaloissa toteutettiin ystävyyttä koskeva kysely, jossa asukkailta kysyttiin, mitä ystävyys heille merkitsee.

Saga-palvelutaloissa on oman ikäistä seuraa.

“Ystävyys on kuin pikkuinen ukko.
jolla on kädessä avain ja lukko.
Niillä se sitoo ystävät yhteen
niin kuin maamies pellolla lyhteen.”

Tämä runo mainittiin useamman kerran, kun kysyimme Saga-palvelutalojen asukkailta heidän ajatuksiaan ystävyydestä. Vastaukset kuvastavat hyvin sitä, kuinka tärkeäksi ystävyys koetaan läpi elämän. Se on kuin elämän suola, tuki, turva ja voimavara. Ilman ystäviä elämä olisi huomattavasti tylsempää. Etenkin tässä elämänvaiheessa useat asukkaamme ovat kiitollisia ystävyydestä – aarteesta, joka ei ole itsestäänselvyys.

“Pisin ystävyyssuhteeni on kestänyt yli 60 vuotta – ja jatkuu yhä! Ystäväni, kiitos että olet olemassa.”

Saga Kaskenniityn asukas

Mistä tunnet sä ystävän?

Asukkaamme kuvailivat hyvää ystävää monella tapaa. Vastauksissa korostuivat piirteet, kuten empaattisuus, uskollisuus, toisen kuunteleminen, positiivisuus ja pyyteettömyys. Hyvän ystävän tunnistaa luotettavuudesta: salaisuuksia ei kerrota eteenpäin ja toisen sanaan voi luottaa. Myös vastavuoroisuus ystävän kanssa on tärkeää.

“Hyvä ystävä uskaltaa sanoa mulle ”nyt oot väärässä”.”

Saga Lakeudenlinnan asukas

Monet vastaajista arvostivat sitä, että ystävän kanssa ollaan samalla aaltopituudella. Yhteiset arvot, mielenkiinnon kohteet, harrastukset tai huumori yhdistävät. Tärkeää on se, että ystävä hyväksytään omana itsenään.

Saga Munkkiniemen asukas
Saga Munkkiniemessä asuvalle Arjalle myös koirat ovat olleet uskollisia ystäviä.

Asukkaamme kertoivat saaneensa ystäviä elämänsä aikana eri yhteyksistä – lapsuusajoilta, opintojen kautta, työelämästä tai harrastuksista. Ystävyys on tärkeää kaikissa elämänvaiheissa. Kuten eräs vastaaja Saga Salpalinnasta kommentoi, ystävän löytäminen myös palvelutalosta on yleisen viihtyvyyden kannalta olennaista. Osa asukkaistamme on löytänyt uusia tuttavia ja ystäviä hakeutumalla muiden seuraan esimerkiksi talon ravintolassa ruokailun yhteydessä. Näin tapasivat Lahden Saga Salpalinnassa asuvat Aire ja Anni, joihin voit tutustua tästä. Joillakin asukkaista on ollut Saga-palvelutalossa valmiiksi ystäviä. Muihin asukkaisiin voi tutustua myös esimerkiksi yhteisissä aktiviteeteissa tai retkillä. Käsityökerhosta, teatteriretkeltä tai vaikkapa kuntosalilta voi löytää samanhenkisen kaverin. Voi myös käydä kuten Saga Helapuistossa asuville Helville ja Harrille, jotka löysivät rakkauden palvelutalosta!

Harrastuksia, kahvittelua, shoppailua – ja ennen kaikkea yhdessäoloa

Ystävän kanssa jaetaan elämän iloja – ja myös suruja – monin tavoin. Monella asukkaallamme ystävyyttä saattaa olla takana jo useita vuosikymmeniä, ja toisen kanssa voi jutella mistä vain. Yhdessä voi harrastaa, ulkoilla, kyläillä toistensa luona, lähteä vaikkapa teatteriin tai vain olla läsnä. Seinäjoen Saga Lakeudenlinnan ystävykset Elsa ja Sisko tapaavat toisiaan esimerkiksi yhteisillä kävelylenkeillä. Aina etenkin palvelutalon ulkopuolella asuvia ystäviä ei ole mahdollista tavata kasvotusten. Onneksi ystävän kanssa voi pitää yhteyttä nykyään entistä helpommin perinteisten soittojen ja postikorttien lisäksi myös vaikkapa WhatsApp-viesteillä.

Mitä teet ystäväsi kanssa?

“Rupatellaan niitä näitä, välillä järkevääkin! Ruoan jälkeen huuli ”lentää”, kun vatsa on täynnä. Voidaan jonkun luona juoda kuppi kahvia, on kivaa!”, Saga Munkkiniemen asukas

”Keskustelemme, muistelemme menneitä, unelmoimme lottovoitosta ja hoidamme terveyttämme – huumorilla!”, Saga Kaskenniityn asukas

”Kehumme kilpaa toisiamme”, Saga Salpalinnan asukas

Keskustelemme paljon, käymme yhdessä kuntosalilla, käymme kodin ulkopuolella erilaisissa tapahtumissa”, Saga Tammilinnan asukas

Juhlistamme ystävänpäivää monissa taloissamme keskiviikkona 14.2. – nähdäänkö silloin? ❤️

Ystävänpäivä Saga-palvelutaloissa – tervetuloa!

Tarjoamme lounasbuffetin 10 euron tarjoushintaan kaikissa taloissamme (pl. Saga Munkkiniemi ja Saga Villa Kari). Katso lounasajat ravintolasivuiltamme.

Avoimet talokierrokset pidetään kaikissa taloissamme tuttuun tapaan klo 13.

Tutustu päivän muuhun ohjelmaan

Jaa artikkeli somessa


Voisit olla kiinnostunut myös näistä