Etusivu > Kuulumiset > Usein kysyttyä Saga Salpalinnasta osa 5: Onko palvelutaloon kriteerejä, ikäraja tai tulo- ja varallisuusrajat

30.8.2019

Usein kysyttyä Saga Salpalinnasta osa 5: Onko palvelutaloon kriteerejä, ikäraja tai tulo- ja varallisuusrajat

Askarruttaako palvelutalon kriteerit, ikäraja tai tulo- ja varallisuusrajat? Seuraavassa tietoa Saga Salpalinnasta.

Kriteerit

Saga Salpalinnassa ei ole terveydellisiä kriteereitä asukkaille eikä Saga Salpalinnaan asuntohakemuksen jättävien tarvitse toimittaa lääkärinlausuntoa terveydentilastaan.  Vähimmäisvaatimuksena on ottaa palvelutalon pienin palvelupaketti, joka on Saga Salpalinnassa Kevytturva-palvelupaketti. Talon ollessa rakenteilla asunnot varataan nopeusjärjestyksessä.

Talon täytyttyä asukkaiden ensisijainen kriteeri on palveluasumisen tarve. Tarve palveluasumiseen voi olla esimerkiksi tarve sosiaalisille kontakteille, tarve asua esteettömästi tai pelko asua yksin. Palveluasumisen tarve voi olla myös esimerkiksi terveydentilaan liittyvä kotiavustamis- tai siivousapu.

Ikäraja

Saga-palvelutalot ovat tarkoitettu eri-ikäisille senioreille. Saga Salpalinnassa ei ole ikärajaa, kuten ei muissakaan Saga-palvelutaloissa. Saga-palvelutalojen keski-ikä on noin 85 vuotta, mutta palvelutaloissa on asukkaita noin 65 ikävuodesta ylöspäin.

Tulo- ja varallisuusrajat

Saga Salpalinnassa ei ole tulo- ja varallisuusrajoja. Saga-palvelutaloista ainoastaan Helsingissä Saga Helapuistossa ja Turussa Saga Kaskenniityssä noudatetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) asettamia tulo- ja varallisuusrajoja.

Kiinnostuitko?

Asuntohakemuksen pääset täyttämään tästä. Hakemuksen täyttäminen ei sitouta muuttoon. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian, arkisin 24 tunnin kuluessa asuntohakemuksen lähettämisestä.

Mukavaa viikonloppua!

Jaa kuuluminen somessa