Etusivu > Meistä > Usein kysytyt kysymykset > Asuminen > Voiko muistisairas asua Saga-palvelutalossa?

Voiko muistisairas asua Saga-palvelutalossa?

Muistitapetit Kerroksissa Palvelutalo Saga Lakeudenlinna

Saga-palvelutaloissa asuu myös asukkaita, joilla on heikentynyt muisti. Monissa tapauksissa palvelutalo on sopiva asumismuoto silloinkin, jos on muistin alenema tai muistisairaus. Saga-palvelutaloissa asutaan yksityisissä vuokra-asunnoissa, joten asumismuodon sopivuus arvioidaan yhdessä asukkaan, omaisten ja talon johtajan kanssa. Talon johtaja tekee lopullisen arvion asukkaan soveltuvuudesta Saga-palvelutaloon.

Muistin helpottamiseksi esimerkiksi uusissa Saga-palvelutaloissa on eri kerroksissa erilaiset tapetit, niin kutsutut muistitapetit. Tarvittaessa asukkaan ja omaisten toiveesta voidaan yöaikaan käyttää asukkaan oveen asennettavaa ovihälytintä. Osassa Saga-palvelutaloista on palvelutalon yhteydessä Sagan ryhmäkoti, joka tarjoaa asumisvaihtoehdon muistisairaille ja muille hoitajan ympärivuorokautista läheisyyttä tarvitseville ikäihmisille.

Muistitapetit Palvelutalo Saga Torilinna
Uusimpien Saga-palvelutalojen jokaisessa kerroksessa on erilainen muistitapetti.

Mikä on ryhmäkoti?

Ryhmäkoti on ympärivuorokautisen asumisen yksikkö hoivakodin tai palvelutalon sisällä. Ryhmäkodissa asuminen on ympärivuorokautista asumista. Ryhmäkodeissa ammattitaitoinen henkilökunta on asukkaiden apuna 24 tuntia vuorokaudessa. Ryhmäkodeissa asukkaat asuvat omissa huoneissaan, joissa on muun muassa oma WC ja suihkutila. Ryhmäkodin asukkaille kuuluu ympärivuorokautisen hoivan ja huolenpidon lisäksi maukkaat päivittäiset ateriat sekä vapaa-ajan viriketoimintaa. Ryhmäkodin asukkaat voivat hyödyntää palvelutalon palveluita kuten esimerkiksi fysioterapeutin tai parturi-kampaajan palveluita.

Tutustu Saga-palvelutalojen yhteydessä oleviin ryhmäkoteihin


Voisit olla kiinnostunut myös näistä