Etusivu > Meistä > Usein kysytyt kysymykset > Asuminen > Voiko pariskunta asua yhdessä samassa asunnossa?

Voiko pariskunta asua yhdessä samassa asunnossa?

Saga-palvelutaloissa asuu myös pariskuntia

Saga-palvelutalossa pariskunta voi asua yhdessä samassa asunnossa. Kaikissa Saga-palvelutaloissa asuu myös pariskuntia.

Senioriasunnot pariskunnille

Saga-palvelutaloista löytyy eri kokoisia asuntoja, joista esimerkiksi kaksiot ja kolmiot soveltuvat hyvin myös pariskunnille. Pariskunnat maksavat toivomansa asunnon asumiskulun (niin sanottu vuokra) puoliksi. Osassa Saga-palvelutaloissa asumiskulu sisältää myös sähkön, veden ja/tai internet-yhteyden.

Mikäli asumiskuluun ei ole valmiiksi sisällytetty sähköä ja vesimaksua, ei asukkaan tarvitse tässäkään tapauksessa solmia omaa sähkösopimusta. Sähkömaksu maksetaan asumiskulun yhteydessä talokohtaisesti kiinteähintaisena tai kulutuksen mukaan. Vesimaksu maksetaan joko kiinteähintaisena per henkilö tai kulutuksen mukaan.

Palvelupaketit pariskunnille

Palvelupaketit ovat henkilökohtaisia, eli molemmat valitsevat palvelupaketin oman voinnin mukaisesti. Molemmilla pariskunnan osapuolista voi olla sama palvelupaketti tai palvelupaketit voivat olla pariskunnilla erilaiset, mikäli palveluntarve on erilainen. Molemmille tulee oma palvelupaketti, jotta molemmat saavat oman turvarannekkeen, päivittäisen lounaan ja muita palveluita ja jotta molemmat pääsevät esimerkiksi osallistumaan harrastus- ja kulttuuritoimintaan. Palveluita ei toteuteta ’päällekkäin’, vaan jos molempien palvelupaketeissa on esimerkiksi siivous joka 4. viikko, siivous saadaankin asuntoon joka 2. viikko.

Esimerkki palvelusopimuksesta pariskunnalle

Palvelutalo Saga Salpalinna, Lahti
Asunto: Kaksio 45 m2
Asumiskulu: 1 484 €/kk
Vesi: 2 hlö x 21,90 €/hlö/kk = 43,80 €/kk
Sähkö: 44,80 €/kk
Molemmille oma palvelupaketti Kevytturva: 2 x 790 €/kk = 1 580 €/kk

Asumisen kustannukset yhteensä pariskunnalta: 3 152,60 €/kk


Voisit olla kiinnostunut myös näistä